maanantai 4. maaliskuuta 2013
Mustikka-suklaatiramisu
Välillä innostun tekemään jälkiruokaa, sunnuntaina oli sellainen päivä. Kuten raaka-aineista ehkä voi päätellä, oli erittäin herkullista.
Mustikka-suklaatiramisu
200 g savoiardikeksejä
3 dl kahvia
vanilja-aromia
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
n. 2 dl mustikoita pakastimesta
100 g suklaata, esim. fazerin sinistä ja geishaa
kaakaojauhetta hunnutukseen
Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Kostuta savoiardikeksit kahvissa, joka on maustettu vanilja-aromilla. Laita vuoan pohjalle kerros keksejä. Jaa päälle puolet kerma-mascarponetäytteestä. Kostuta lisää keksejä toista kerrosta varten. Laita väliin mustikoita ja rouhittua suklaata. Kaada päälle loput täytteestä. Hunnuta päälle kaakaojauhetta ja koristele mustikoilla ja suklaalla.
Tarjoile jäähdytettynä jälkiruokana kahvin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa herkkua!:) Tiramisu on hyvää, ja marjat sopii hyvin joukkoon. Kaikkein eniten silmäni kiinnittyvät nyt kuitenkin tuohon päälle rouhittuun suklaaseen. Monta päivää tehnyt jo suklaata mieli, ja vaivoin olen saanut pidettyä itseni pois avaamasta viimeistä joulun konvehtirasioista.;)
VastaaPoistaVai että on siellä "lakkoiltu" suklaan suhteen.;) Kyllä se kannattaa nyt syödä poies, kun pääsiäisenä täytyy kuitenkin jotain suklaata taas hankkia ja syödä.;) Oli kyllä suussa sulavaa ja lempeän makuista.:) Suklaata ei säästelty!
PoistaOih mitä herkkua!!! Tuosta kun nyt saisi vähän lusikoida ;)
VastaaPoistaTäytyy myöntää, että kävin vielä myöhemmin salaa lusikoimassa toisen satsin, niin hyvää oli!;D
Poistaoi nami...tiramisu on ihanaa ja varmasti tämä mustikkainen versiokin.Sunnuntai oli/on tosiaan loistava päivä tehdä hyvää ruokaa,jälkkäreineen kaikkineen(meillä ''banoffee''jälkkäri ;)
VastaaPoistaMustikkafani olen (kuten blogin nimi kertoo.;D) ja näin tiramisu tuli päivitettyä samalla erittäin suomalaiseksi, (alkuperäisestä melkoisen päivitetty versio kyllä)! Sunnuntaina ei usein ole mitenkään erityisen kiire minnekään. Usein vain käydään lenkillä tms. ja viihdyn keittiössä hyvin koko iltapäivän. Usein tehdään ruokaa yhdessä viikonloppuisin. Banoffeejälkkäriä, nam nam, kuulostaapa ihanalta!!:)
PoistaOi nam!!! Varmasti ihanaa!
VastaaPoistaTämä OLI kyllä aivan ihanaa.:) Porukkaa oli niin ettei pannullinen kahvia riittänyt, jälkkärikin hupeni kovaa vauhtia.:)
PoistaMikä erittäin herkullisen näköinen torttu!!!!! PAkko kokeilla! Kiitos kun jaat näitä herkkuohjeita :)
VastaaPoistaKiitos Bikke.:) Mukavaa vain, jos muutkin hyötyvät näistä ohjeista ja haluavat kokeilla, silloin koen onnistuneeni.:)
PoistaVaikuttaa ihanalle...nam. viikonloppuisin meilläkin tulee aina joskus tehtyä tällaisia herkkuja, arkiherkkuina menevät oikein hyvin marja-ja hedelmäkiisselit, salaatit yms.
VastaaPoistaKiitos, on kyllä ihanaa, niinhän ne jälkiruoat tuppaavat olemaan. Kiisselit ovat myös hyviä, välillä teen viikolla välipalaksi tai jälkiruoaksi.
PoistaPitkästä aikaa mäkin kerkeän kurkkailla muiden herkullisia blogeja! Kiitos kommenteista joita olet jättänyt :-) Täällä näyttäisi olevan taas ihan hurja määrä uusia ihania reseptejä.. ihan vesi kielellä katselen näitä kuvia! Tää mustikkainen tiramisu kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että varmaan pakko kokeilla jossain vaiheessa :-)
VastaaPoistaMukavaa että kerkesit tännekin piipahtamaan.:) Tämä mustikkainen misu on kyllä ihanaa, kannattaa joskus kokeilla. Tuunailu on hauskaa! Aurinkoa kevääseesi!:)
Poista