keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Persikka-rahkatorttu


Rupean jo päivittelemään tänne blogiin näitä jo kokeiltuja ja hyväksi havaittuja pääsiäisohjeita, jotta teillä lukijoilla on sitten mahdollisuus valita suosikkinne ja kokeilla vaikka jo tulevana pääsiäisenä. Tykkään näistä kevään juhlista ja raikkaasta maku- & värimaailmasta.

Tätä ihanaa piirakkaa tehtiin äitini kanssa viime pääsiäisenä. Teen tätä ehdottomasti uudelleen tänä vuonna! On yksi parhaimmista ja raikkaimmista tortuista, jota olen maistanut. Todella nopea oli valmistaa, vaikka teimmekin murotaikinan itse! Eihän tuossa taikinan teossa kauan mene.:) Alkuperäinen ohje on siis Pirkan.

Persikka-rahkatorttu

12 annosta

Ohjeessa 1 pkt (400 g) Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Teimme murotaikinapohjan itse;
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja tai 1 dl graham- ja 1 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte
1 tlk (250 g)  maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunanmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle
2 tlk (à 410 g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria


Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

TAI tee pohja itse: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkatorttu kylmänä.



10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä!:) Tämän tyyppisistä meilläkin tykätään. Pikkuhiljaa tässä saakin alkaa miettiä pääsiäisjuttuja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Juu eihän siihen pääsiäiseen ole enää kuin vajaat kolme viikkoa, ja meillä on usein palmusunnuntaina jo jotain pääsiäisleipomuksia.:)

      Parhaimmillaan torttu oli ehdottomasti seuraavana päivänä, oltuaan yön yli jääkaapissa.

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla tätä piirakkaa, näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Tässä onkin hyvä idea mitä viedä isoäidille tuliaiseksi pääsiäisenä!!! :) Kuulostaa ja näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin veimme tätä mummolle, kun menimme kyläilemään viime pääsiäisenä.:) Tämä on kyllä ihanaa.:)

      Poista
  4. oi täällä on kaunista kevään keltaista piirakkaa,ihanan näköistä =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Kiva tehdä keväisiä leivonnaisia, kun ulkonakin niin aurinko paistaa!:)

      Poista
  5. Nyt on testattu tätä piirakkaa ja oli ihan mielettömän hyvää! Ja sen lisäksi piirakka on kaunis kuin mikä! :) Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kokeilit tätä näin pian ja ohje miellytti.:) Kaunis piirakka tulee.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥