sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pienet rahkapiirakat


Mimmillä näkyi pitkäperjantaina niin täydellisiä pieniä ja suloisia rahkapiirakoita, että siltä istumalta lähdin tekemään pullataikinaa. Pellillisen rusinaista rahkapiirakkaa tein jo ennen pääsiäistä, ohje ei edes kerennyt blogiin. Todella pitkään aikaan en ole tehnyt näitä pieniä rahkapiirakoita, ja ajattelin etteivät edes onnistu... Vaan kuinkas kävikään? Tuli meidän perheen mittapuulla aivan täydellisiä rahkapiirakoita. Niin suloisia, ihania ja ennen kaikkea maut erittäin kohdillaan. Mielestäni rahkapullat ovat parasta, mitä pullasta voi tehdä.;)


Pienet pullataikinapohjaiset rahkapiirakat

Pullataikina:

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa (tai hieman enemmän)
1 muna
150 g pehmeää/sulatettua rasvaa haaleana
vehnäjauhoja


Täyte:

500 g maitorahkaa
2 dl maitoa (tai puolet kermaa)
1-1½ dl sokeria
2 isoa munaa
1 ½ dl rusinoita
2 - 3 tl vaniljasokeria (tai vanilliinikin käy)
1 sitruunan mehu

Piirakoiden reunojen voiteluun 1 muna ja halutessaan ripsaus raesokeria.



Valmista pehmeä pullataikina ja kohota sitä hieman lämpimässä vedottomassa paikassa.

Leivo pyöreät pikkupullat ja kohota ne hyvin.

Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin ja maistele makeus mieleiseksi.

Paina kohonneisiin pulliin iso syvennys keskelle esim. lasilla/lasipurkilla.... paina iso syvennys, niin mahtuu paljon täytettä.

Voitele piirakoiden reunat munalla ( ja laita ripsaus raesokeria voidellulle pinnalle niin halutessasi... ei ole ollenkaan välttämätöntä)

Laita rahkatäyte syvennykseen.

Paista piirakat tavallisessa uunissa 200-220 asteessa 12-15 min.



- Ainut muutos jonka tein, oli täytteessä, johon laitoin vain 1 dl nestettä (=kermaa).
- Minulla tuota täytettä jäi hieman yli, mutta voihan sen hyödyntää vielä johonkin.



8 kommenttia:

  1. Niiiiin hyvän näköisiä, että täytyykös itsekkin tehdä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä! Ihanan pehmoisia ja raikkaita pullia on.:)

      Poista
  2. Olisin niiin kovasti halunnut yhden, rahkapulla on ihan parasta, mutta meillä ei siitä oikein muut tykkää, joten ei tule itselle leivottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan parasta herkkua! Meillä nämä ovat oikein suosittuja.:)

      Poista
  3. Hyvän näköisiä rahkapullia!:) Harmi, kun itse olen laiska pullataikinan kanssa pelaamaan. Ei tullut nyt pääsiäiseksi tehtyä.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan itsekin ihmettelen, että näin hyvin onnistuivat.:) Pullataikinan teen aina yleiskoneella.. Ilman sitä en edes voisi kuvitella leipovani pullaa. Taikinan jätän löysähköksi, lisään jauhoja sitten vielä leipomisvaiheessa. Pullataikinan teko ei ole ollut mitään lempipuuhaani, mutta kyllä nykyään tulee aika usein leivottua.:)

      Poista
  4. Mä en tänävuonna tehnyt rahkapiirakkaa pääsiäiseksi, olis varmaan pitänyt kun nää sun näyttää niiiin hyviltä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä parhaita rahkapiirakoita, joita olen koskaan syönyt! Nam!:) Saahan näitä tehdä muulloinkin, vaikka kaikenlaiset rahkaleivonnaiset yleensä yhdistetäänkin pääsiäiseen!;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥