maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sieni-kinkkupiirakka


Sieniä kannattaa käyttää nyt pakastimesta pois, ja käy piirakkaan kuivatut liotetut sienetkin. 

Sieni-kinkkupiirakka (pellillinen)

Pohja:

2 dl vettä
30 g hiivaa
½ tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja (osa grahamjauhoja)
4 rkl öljyä

Täyte:

1–2 sipulia (tai 1 purjo)
1 punainen paprika
200 g sieniä (esim. tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita)
200 g kinkkusuikaleita
1 rkl ruokaöljyä
4 munaa
2 prk (à 200 g) ranskankermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Alusta taikinaan ensin jauhot ja viimeisenä öljy. Kauli taikina ohueksi levyksi, ja asettele se leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota.

Kuori ja leikkaa sipulit kuutioiksi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sienet ja sipuli paistinpannulla tilkassa öljyä, niin että ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää pannulle kinkkusuikaleet ja pesty ja kuutioitu paprika, paista vielä hetki. Anna hieman jäähtyä.


Sekoita munat, ranskankerma, jauhot ja yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pistele piirakkapohja haarukalla. Levitä sieniseos pohjalle ja kaada päälle loput ainekset kulhosta. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnalle.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.


Kissaakin kiinnostaa! :)

10 kommenttia:

  1. Hyvän näkönen piirakka. Näkyy olevan laadunvalvojakin kuvassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laadunvalvoja on välillä vähän liiankin innokas! Saattaa napata jopa suppiksen suuhunsa ja lähteä kuskaamaan sieniparkaa ympäri huushollia!:D

      Poista
  2. Kiva resepti, kun on koko pellille. Sienipiirakoita tulee aina tehtyä vain pyöreisiin piirakkavuokiin, vaikka menekkiä olisi isommallekin.:) Vau, teillä on hyvät mustatorvisieniapajat!:) Meillä päin niitä kasvaa todella, todella vähän. Kaksi paikkaa meillä on tiedossa, eikä niistäkään isoja määriä koskaan tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosia sitten olen Maku-lehdestä ottanut mallia tähän ohjeeseen, suurentanut pellille sopivaksi ja lisännyt kinkkua ja paprikaa, maittaa sitten tämä piirakka tuolle veljellenikin. Välillä teen jauheliha-sienipizzaakin ja miehet tykkäävät.

      Mustatorvisieniä onkin aika hankala löytää, olemme onnekkaita kun noita paikkoja ei tunnut muut tietävän. Isän kanssa kävin sienessä samoilla paikoilla jo pikku tyttönä ja nyt tallaan samoja polkuja oman mieheni kanssa!:) Mustatorvisieniä on joinakin vuosina niin paljon, että olen jopa antanut niitä kuivattuina joululahjaksi ystäville. Toisena vuotena taas niitä ei löydä ollenkaan! Toivottavasti ensi syksynä saadaan taas kunnon sato.:)

      Poista
  3. Varmasti on ihanaa piirakkaa. Voi miten ihana kasa teillä onkaan ollutsieniä....olen hieman kateellinen noista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikein mehevän kosteaa ja hyvää piirakkaa.:) Ollaan kovia käymään sienessä, tuossa on yhden kerran saalis..;D

      Poista
  4. herkullisen näköistä on...aika vähän tulee tehtyä sienistä piirakkaa tai muutakaan,me ei saatu oikein mitään sieniä,tosin ollaan vähän huonoja niitä etsimäänkään ;) no,ukkokulta yritti etsiä ainakin kanttiksia kovin heikoin tuloksin ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehelläni on sellainen sienitutka, että keräämme aina ihan liiaksi asti.;) Se itse kerääminen on niin rentouttavaa puuhaa. Syksyllä on mahtava ulkoilla ja kulkea metsässä.:)

      Poista
  5. Valitsin tämän blogin eilen top 100 -listalta kauniin nimen perusteella. Mielenkiintoisia ohjeita, erittäin upeita kuvia, hyvää kieltä ja kaiken huippuna komea ylväs kissimirri laadunvartijana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi. Bloggaaminen on antoisaa, kun on mukavia lukijoita jotka ilahduttavat kommentein. Kissakin kiittää ja kumartaa!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥