keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Amerikkalainen appelsiinijuustokakku


Jo kauan ennen pääsiäistä muistin tämän Yhteishyvän ohjeen, jonka olen bongannut jo aikaa sitten Inkiväärihillo -blogista. Aikaa on vierähtänyt myös siitä, kun viimeeksi tein uunissa paistettavaa juustokakkua, nyt pääsiäisenä olikin oiva tilaisuus korjata tilanne!

Yllätyin todella positiivisesti, miten paljon kakku maistuikaan appelsiinilta! Jopa pian 88-vuotias mummoni soitti seuraavana päivänä vielä kehuakseen kakkua.

Pohja 

150 g margariinia 
3 rkl sokeria 
1 kananmuna 
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa 
150 g ranskankermaa 
3 kananmunaa 
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
2 rkl perunajauhoja

Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina (kaulin taikinan leivinpaperin päällä levyksi ja nostin vuoan päälle) ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.


14 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen juustokakku! Rakastan juustokakkuja :)

    VastaaPoista
  2. Tämän kun olisi muistanut pääsiäisenä...olen kokeillut sekä appelsiini, että sitruunaversiona,ihanaa kakkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy muuten kokeilla sitruunaisella tuorejuustolla ensi kerralla!:)

      Poista
  3. Kaunis ja takuulla herkullinen, pitäisiköhän kommentoida pupua, kun minun pupuni saivat niin kommentteja, yksi oli lähes pelottava ;) tämä näyttää kyllä aikas iloiselta pupulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista kakkua tämä oli. Ei liian makeaa, appelsiini maistui selvästi. Tämä on iloinen pupu, mutta sinun pupusi olivat paljon aidomman näköisiä.:)

      Poista
  4. Vaikuttaa ihanalta. Appelsiini on aina myös niin hyvän makuista kaikessa. Täytyy pistää ohje muistiin.:) Nykyään saa kivasti kaikenlaisia pääsiäissuklaita ja makeisia, joista saa hyvät koristeet.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Valion Viola appelsiinituorejuusto on monikäyttöistä. Vähän mietiskelin, maistuisiko valmiissa kakussa tarpeeksi appelsiini, mutta ihan turhaa emmin. Koristelu onnistuikin omasta mielestäni kivasti, heittäydyin ihan kunnolla taiteelliseksi kevään kunniaksi.:D

      Poista
  5. Kauniin aurinkoinen kakku! Appelsiini tuo kivasti raikkautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kakku ei tunnu olleenkaan niin raskaalta raikkaan appelsiinin ansiosta!

      Poista
  6. Ihanan näköinen on tämäkin tekemäsi kakku. Appelsiinituorejuusto lukeutuu meillä suosikkeihin missä vaan.

    VastaaPoista
  7. Ooh, tätä en ole ennen huomannutkaan. Näyttää ihanan raikkaalta. Kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on loistava juustokakku, appelsiini keventää ja raikastaa muuten tuhdin oloista kakkua.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥