lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ihanan rapeat kauralastut


Ehkä parhaimpia kauralastuja ikinä, ohjeen nappasin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista. Todella rapeita ja pitsimäisiä pikkuleipiä. Nämä herkut valmistuvat todella vaivattomasti ja nopeasti. Ihania ovat myös nämä mariannekaurakeksit, koostumus tosin on vähän toisenlainen. Senkin ohjeen olen Mimmiltä löytänyt.

Ihanat kauralastut

80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Anna sokereiden sulaa voihin.

Lisää kattilaan kaurahiutaleet, muna, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla melko pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä kasojen väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät uunissa reilusti.

Paista lastuja 8-10 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna lastujen jäähtyä hetki pellillä ennen kuin nostat ne tasaiselle alustalle kovettumaan kunnolla.

2 kommenttia:

  1. Kauralastut on tosi hyviä. Ei olekaan tullut vuosiin tehtyä. Lapsena niitä tehtiin useinkin makean nälkään. Olivat niin helppotekoisia.:) Kaupan kauralastuja olen silloin tällöin ostanut, mutta ne eivät ole ihan niin hyviä kuin itse tehdyt. Vähän turhan rapeita ja makeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On helppoja ja hyviä, valmistuvat vartissa. Kyllä näistä aina lapsuus ja nuoruus mieleen tulee, ja erityisesti kotitaloustunnit. Tykkään niistä kaupankin kauralastuista, välillä tulee ostettua.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥