Omena-ansa
12 annosta
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjataikinasta lisätään
1 prk (150 g) vaniljajogurttia
1 muna
Päälle
1/2 l omenakuutioita (Granny Smith)
2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Hieno kuva.:) Olen kuullut omena-ansasta, mutta kokeilematta on. Jos vaikka syksyllä muistaisi, kun tulee taas omena-aika, ja miettii mihin kaiken taas käyttäisi.;)
VastaaPoistaKiitos!:) Kannattaa tätäkin kokeilla, on melkoista herkkua. Täytyy sitten syksyllä muistutella omena-ansa ohjeesta.;) Meillä on aina syksyisin sama juttu, ihan saa miettiä mitä kaikista omenoista ja luumuista tekisi.;)
PoistaJotain tämäntapaisia joskus tuli leivottua useastikin, ja on ne kyllä ihan älyttömän hyviä! Niin hyvää että ei kaipaa edes vaniljajäätelöä lisäksi ;)
VastaaPoistaTällaiset rahkat-murupiirakat ovat mielettömän herkullisia, eivätkä vaadi rinnalleen mitään muuta.:)
PoistaNami, tämä on niin hyvää! Ottaisin mielelläni palan :)
VastaaPoistaKiitos, olen samaa mieltä.:)
PoistaTämä on meiläkin suosituimpia omenaleivonnaisia. Aika usein tulee tehtyä.Tykkään tästä myös sitruunaisena versiona.
VastaaPoistaTämä on oikein hyvä ohje. Tuskinpa sitruuna mitään pahentaa, täytyy ensi kerralla kokeilla sitruunan ystävänä.
PoistaNoista edellisen postauksen perunarieskoista herahti vesi kielelle, voi kun olisi lämpimäisiä ja voita päälle :) tätä piilopiirakkaa ei ole tullut kokeiltua, mutta hiukan vastaavalla ohjeella olen kyllä tehnyt aikaisemmin piirakkaa. Herkullisen näköinen.
VastaaPoistaParhaimmillaan perunarieskat ovatkin juuri uunista tulleina voinokareen kera, voi että kun on herkkua! Kiitos, tämä on herkullinen piirakka. Versioita on monia, niin paljon kuin on tekijöitäkin.:)
Poistatätä voisin kokeilla,omenaa löytyy vielä vaikka miten :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, nyt kannattaa pakastinta tyhjennellä.:)
PoistaVarmasti niin hyvää!!
VastaaPoistaKyllä on!:)
PoistaOmena-ansa on kyllä aika hyvää ja varmasti voisi laittaa vaikka mitä muitakin hedelmiä tohon. Mä söin omena-ansaa miehen äidin ja isän luona tuossa vähän aikaa sitten. Nyt olisi omenoita, kun sain naapurista ja tekisi mieli tehdä tuota tai jotain muuta piirakkaa.
VastaaPoistaTotta! Kyllähän nämä reseptit on hyvin sovellettavissa. Omena-ansa on kyllä suosituimpia omenaleivonnaisia joita tiedän. Taitaa ohje löytyäkin vähän joka blogista. Täytyisi poiketa isovanhemmilla omenareissulla, että pääsisi taas itsekin leipomaan.:)
PoistaTämä onkin maistuvan oloinen resepti! Omenoita kun löytyy, niin pitää kyllä kokeilla.
VastaaPoistaTämä on mehevää ja maukasta, omenaresepti parhaimmasta päästä!:)
Poista