maanantai 22. huhtikuuta 2013

Omena-ansa



Laitoin vielä myöhään syksyllä omenalohkoja pakastimeen, niistä on nyt talven mittaan tehty pehmeää omenapiirakkaa, kaura-omenapaistosta sekä tätä loistavaa omena-ansaa. Suosittu Pirkan resepti. Osuva nimi, valmiista piiraasta ei yhtään tiedä, mitä se on kätkenyt sisälleen. Omenat, rahka ja vanilja sopivat täydellisesti yhteen! Onko teillä jo kokeiltu tätä ohjetta? Useista blogeista se tuntuu ainakin löytyvän.:)

Omena-ansa

12 annosta

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään
1 prk (150 g) vaniljajogurttia
1 muna

Päälle
1/2 l omenakuutioita (Granny Smith)
2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).

Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

18 kommenttia:

  1. Hieno kuva.:) Olen kuullut omena-ansasta, mutta kokeilematta on. Jos vaikka syksyllä muistaisi, kun tulee taas omena-aika, ja miettii mihin kaiken taas käyttäisi.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kannattaa tätäkin kokeilla, on melkoista herkkua. Täytyy sitten syksyllä muistutella omena-ansa ohjeesta.;) Meillä on aina syksyisin sama juttu, ihan saa miettiä mitä kaikista omenoista ja luumuista tekisi.;)

      Poista
  2. Jotain tämäntapaisia joskus tuli leivottua useastikin, ja on ne kyllä ihan älyttömän hyviä! Niin hyvää että ei kaipaa edes vaniljajäätelöä lisäksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset rahkat-murupiirakat ovat mielettömän herkullisia, eivätkä vaadi rinnalleen mitään muuta.:)

      Poista
  3. Nami, tämä on niin hyvää! Ottaisin mielelläni palan :)

    VastaaPoista
  4. Tämä on meiläkin suosituimpia omenaleivonnaisia. Aika usein tulee tehtyä.Tykkään tästä myös sitruunaisena versiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikein hyvä ohje. Tuskinpa sitruuna mitään pahentaa, täytyy ensi kerralla kokeilla sitruunan ystävänä.

      Poista
  5. Noista edellisen postauksen perunarieskoista herahti vesi kielelle, voi kun olisi lämpimäisiä ja voita päälle :) tätä piilopiirakkaa ei ole tullut kokeiltua, mutta hiukan vastaavalla ohjeella olen kyllä tehnyt aikaisemmin piirakkaa. Herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaimmillaan perunarieskat ovatkin juuri uunista tulleina voinokareen kera, voi että kun on herkkua! Kiitos, tämä on herkullinen piirakka. Versioita on monia, niin paljon kuin on tekijöitäkin.:)

      Poista
  6. tätä voisin kokeilla,omenaa löytyy vielä vaikka miten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, nyt kannattaa pakastinta tyhjennellä.:)

      Poista
  7. Omena-ansa on kyllä aika hyvää ja varmasti voisi laittaa vaikka mitä muitakin hedelmiä tohon. Mä söin omena-ansaa miehen äidin ja isän luona tuossa vähän aikaa sitten. Nyt olisi omenoita, kun sain naapurista ja tekisi mieli tehdä tuota tai jotain muuta piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kyllähän nämä reseptit on hyvin sovellettavissa. Omena-ansa on kyllä suosituimpia omenaleivonnaisia joita tiedän. Taitaa ohje löytyäkin vähän joka blogista. Täytyisi poiketa isovanhemmilla omenareissulla, että pääsisi taas itsekin leipomaan.:)

      Poista
  8. Tämä onkin maistuvan oloinen resepti! Omenoita kun löytyy, niin pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mehevää ja maukasta, omenaresepti parhaimmasta päästä!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥