sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Perunarieskaset


Teimme lauantaina lohimedaljonkien kanssa perunamuusia, illalla tein vielä tähteeksi jääneestä muusista näitä nopeita ja helppoja rieskoja. Rieskojen ohje löytyy Myllyn Paras Ohrajauho-pussin kyljestä. Parhaimmillaan rieskat ovat juuri uunista tulleina.

Perunarieskaset

3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
(kuminaa)

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 12 nokaretta uunipellille, leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin mataliksi. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Perunarieskat on ihania!:) Juuri viime viikolla tuli tehtyäkin yhtenä iltana iltapalaksi, kun kerrankin sattui muusia jäämään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä meilläkään yleensä muusia pahemmin jää, nyt onneksi jäi. Näitä pitää tehdä useammin, ovat oikein hyviä.:)

      Poista
  2. Ihania ovat, nam. Kuminaa?? enpä ole koskaan perunarieskoihin laittanut. Ihan hyviä tulee pakasteperunasoseesta tai mummon muusistakin....ja anjan rieskat nimellä on ohje mihin tuleee vaan perunasosejauhetta....yllättävän hyviä nekin. Muna antaa mukavaa rakennetta perunarieskaan. Vähän jotain kohotusainettakin laitan aika usein, vaan eihän rieskat sitä välttämättä vaadi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ohjeessa todella lukee suluissa kumina, itse en laittanut sillä osa porukasta ei voi sietää sitä leivän mausteena. Hyviä ovat, siitä onkin aikaa kun on viimeeksi tullut rieskoja tehtyä. Olen kokeillut vain näitä itse tehdystä perunasoseesta tehtyjä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥