sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suklaahuntukakku



Ihanaa kakkua vuodelta 2010. En ole vielä kerennyt tätäkään kakkua tehdä uudemman kerran, kun kokeilulista on muutenkin niin pitkä; mutta mennään tällä arkistoista löytyneellä vanhalla kuvalla. Suklaata kakkuun ei nimestään huolimatta tule, kakku on mehevä sitruunainen kakku kaakaosta tehdyllä kuorrutteella. Parhaimpia kahvikakkuja mielestäni. Ohje on ollut joskus Pirkan ruokalehdessä.

Suklaahuntukakku
25 palaa

250 g voita tai leivontamargariinia
3 dl (250 g) sokeria
5 kananmunaa
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua tai sitruslikööriä

Kuorrutus

1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka ja nosta se jääkaappiin odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos useassa erässä taikinaan koneen hitaalla teholla sekoittaen. Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri. Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 - 55 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoaa reunoista.

Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Kääri kakku folioon ja säilytä sitä kylmässä tai pakasta se.

9 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja todella mehevän näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Pidän sitruunakakuista: ne ovat aina meheviä. Kuorrute sopii kakkuun yllättävänkin hyvin.

      Poista
  2. Hyvän näköinen kakku, ja herkulliset ainekset.:) Ja taas kokeilulista pitenee...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa varata tarpeeksi suuri vuoka, tästä tulee iso kakku. Pari kertaa olen tällä ohjeella tehnyt kakkua, on niin herkullista.:) Tykkään kaikesta sitruunaisesta.;)

      Poista
  3. Ihanan näköinen kaakku. Minäkin sieppaan tämän ohjeen mukaani kokeiltavien listalle.... en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Iso kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieppaa ihmeessä ja kokeile, ole hyvä vaan. On ihanaa kakkua.:)

      Poista
  4. voi nami,ihanan näköinen kakku =P

    VastaaPoista
  5. Hei mitä tuo rouhe on kakun päällä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥