perjantai 12. huhtikuuta 2013

Syrnikit


Tänään sain vihdoin ja viimein kokeiltua kauan kokeilulistalla keikkuneita rahkalettuja. Uudella lettupannulla homma kävikin vaivattomasti, joten lettuja tehdään varmasti nyt useammin. Minähän voisin syödä lettuja vaikka joka päivä, mutta olen laiska paistamaan niitä, joten viime kerrastakin kului puoli vuotta.

Aika samanlaisia ohjeita näyttää netti olevan pullollaan. Minä otin tämän ohjeen Helsingin Sanomien sivuilta. Ensi kerralla voisikin kokeilla, miten lime toimii rahkaletuissa. Maistuis varmaan sullekin! -blogissa oli juuri yhdistelmää kokeiltu ja kehuttu.

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut


1 prk (250 g) rahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten vähennä lämpöä ensimmäisten lettujen jälkeen.

12 kommenttia:

  1. Näitä mun pitää kokeilla joskus, näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sinulla on rahkaa tarjolla, niin kannattaa kokeilla.:)

      Poista
  2. Syrnikit ovat ihania! Näiden lisäksi olen tykästynyt myös omenaversioon - aivan jumalaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenaversiota täytyy ehdottomasti kokeilla! Kaikenlaiset omenapannukakut ja letut ovat mahdottoman herkullisia.:)

      Poista
  3. Kyllä jo taas menisi alas jokunen syrnikki.:) Jotenkin jännä tuo nimi syrnikki, tulee mieleen joku myrkyllinen tyyliin arsenikki.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olisin minäkin voinut aloittaa aamun syrnikeillä, mutta ne olivat jo loppu. Hauska nimi, mutta eivät nuo kauniit ja herkulliset letut näytä siltä miltä nimi kuulostaa.:D

      Poista
  4. Ihanan näkösiä ovat. Vaikka minkämoisena versiona ollaan meilläkin syrnikkejä syöty...sitruunarahkaan tehtyinä omia lempparia tai tavalliseen + sitruuna/limelisällä. Nam..pitäskin tehä, kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo muutamia viikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihania olivatkin, nam. Sitruunalla tai limellä täytyy ensi kerralla kokeilla.:)

      Poista
  5. Nämä ovatkin minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyy koikeilla lähiaikoina. Ovatko nämä yhtä ruokaisia kuin "normi" letut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä.:) Minusta ovat vähintään yhtä ruokaisia kuin letut. Mielestäni rahkaletut muistuttavat ehkä enemmänkin pannukakkua, kuin tavallisia lettuja.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥