sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Banaani-pekaanimuffinit suklaalla


Banaania, suklaata, pähkinöitä - täydellistä. Tässä reseptissä on niin monta ihanaa ainesosaa, että lopputulos ei voi olla muuta kuin suussa sulava.

Banaani-pekaanimuffinit suklaalla

225 g vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania
1 dl maitoa
120 g voita tai leivontamargariinia
115 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
40 g pekaanipähkinöitä
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Survo banaanit haarukalla soseeksi ja lisää voi-sokerimassaan maidon kanssa. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi massaan. Rouhi pähkinät ja suklaa ja lisää ne lopuksi varovasti sekoittaen joukkoon.  Paista uunin keskiosassa 200 asteessa, n. 20 min. Anna jäähtyä. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

12 kommenttia:

  1. On kyllä ihanat ainekset!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on, banaanileivonnaiset ovat niin ihania ja niitä on helppo soveltaa.:)

      Poista
  2. Heh, mäkin leivoin just banaanimuffineja! NAMS :-)

    VastaaPoista
  3. herkullisen oloiset muffinssit =) minulla on liepominen jäänyt lähes kokonaan,jos vaikka raparperipiirasta viikonloppuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana.:) Nämä muffinssitkin on tehty kauan kauan sitten, arkistojen kätköistä löytyy kaikenlaista.;) Meilläkään ei ole leivottu yhtikäs mitään pariin viime viikkoon. Osasyyllinen on ollut ikävästi tulehtunut hammas, mutta suurin syy taitaa olla tuo kaunis ja lämmin sää! Kaikki vapaa-aika menee puutarhassa puuhaillessa tai lenkkeillessä näteissä maisemissa!:)

      Poista
  4. Täytyisköhän laittaa poika fillarin istuimeen ja lähteä käymään kaupassa hakemassa suklaata... :) Olisi sopivasti pari kypsää banaania ja pekaanipähkinöitä kaapissa. :) Pekaanit ovat muutenkin mulle vähän outo tuttavuus, niin näihin ainakin voisi käyttää niitä. :) Täytyypä kirjoitella omaan vihkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylikypsät banaanit tulee usein käytettyä leivontaan, muffinsseihin tai kakkuihin. Pekaanipähkinät ovat minun lemppareitani ja sopivat tosi hyvin banaanikakkuihin tai -muffineihin.:) Kiva, että innostuit!

      Poista
    2. Pitihän näitä sitten testailla. :) Oma postaukseni näistä löytyy: http://kirsi-riksi.blogspot.fi/2013/09/banaania-suklaata-ja-pekaanipahkinoita.html

      Takuulla teen uudelleenki! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥