lauantai 11. toukokuuta 2013

Hedelmäinen leipäjuustosalaatti


Kesällä tulee tehtyä paljon erilaisia salaatteja, lisukkeeksi sekä ihan ateriaksi. Kerrostaloasuja kun rupeaa kaipaamaan viileää ruokaa, kun asunto alkaa muistuttaa saunaa. Viime kesät ovat olleet sellaisia, että hellaa ei ole tullut mieleenkään käyttää. Salaattikin nautitaan illalla parvekkeella, viileä juoma toisessa kädessä. Onneksi mökille sentään on lyhyt matka. Siellä pääsee järveen viilentymään, ja ruoka valmistuu ulkona grillissä.

Kananpojan minuuttipihvit kruunasivat tämän salaattiaterian. Tällaisia leipäjuustosalaatteja olen tehnyt ennenkin, joukkoon olen laittanut joskus esim. päärynää. Kiitos Maistuis varmaan sullekin! -blogiin, kun muistutit leipäjuustosalaatin olemassaolosta. Mandariinilohkot olivat kiva idea! Itse laitoin joukkoon vielä viinirypäleitä.

Hedelmäinen leipäjuustosalaatti

½ kerää jäävuorisalaattia
½ rs kirsikkatomaatteja
½ kurkkua
kourallinen vihreitä rypäleitä
1 prk säilykemandariineja
200 g leipäjuustoa

Huuhdo salaatti, kurkku, tomaatit ja viinirypäleet. Revi tai pilko jäävuorisalaatti. Suikaloi kurkku, puolita viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Valuta säilykemandariinit sekä kuutioi leipäjuusto. Kokoa salaatti.

8 kommenttia:

  1. Leipäjuusto sopii ihmeen hyvin salaatteihinkin.:) Itsekin meinasin laittaa myös viinirypäleitä viime kerralla joukkoon, mutta jätin sitten pois. Kivoja kuitenkin tällaiset, kun on suolaista ja makeaa yhdessä.:)

    Aika kuuma alkaa jo sisälläkin olla. Ei hellaa viitsi ainakaan pitkiä aikoja pitää päällä. Ilmastointia ei vielä viitsisi laittaa päälle, mutta pakko se kohta jo on, että saa ainakin öisin nukuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii, leipäjuusto on ihanaa. Syön sitä myös ihan sellaisenaan, tai jälkiruoissa. Uunissa pehmennyttä leipäjuustoa ja lakkahilloa ei voita mikään.;) Suolainen ja makea sopivat loistavasti yhteen, tykkään!

      Kyllä pian täällä nukkuminen todella vaikeutuu, kun ilmastointia ei pikkuisessa kerrostalokaksiossamme ole. Nyt mittari näyttää n.26 astetta, ja se tulee vielä kohoamaan.

      Poista
  2. Leipäjuustoa en ole paljon syönyt, koska sitä ei taida saada ulkomailla. Täytyy muistaa maistaa kun tullaan Suomeen. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta maistat sitten Suomessa leipäjuustoa! Se on niin hyvää salaateissa ja jälkiruoissa!:)

      Poista
  3. Ihana salaatti. Joka paikan leipäjuustofanina joskus leipäjuustoa piisaa myös salaattiin. Meillä myös on salaateissa yleensä aina jotain makeaa seassa.... nyt viikonlopuksi ostin ison palan vesimeloonia ja voi miten makeaa se olikaan. Tosin oli aika kallistakin....lohko maksoi lähes 5e... siitä laitoin kahteen salaattiin runsaasti ja vielä on iltanaposteluun lohko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi.. Samaa mieltä. Tähän herkkuun ei kyllä kyllästy. Vesimelonin kanssa sopisikin hyvin. Meillä tehdään välillä fetasalaattia, johon vesimeloni myös passaa loistavasti!

      Poista
  4. on kyllä upea salaatti,minulle(kin) kelpaisi ateriaksi pelkästään =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥