tiistai 7. toukokuuta 2013

Kinkku-makaronisalaatti


Tuiki tavallista, mutta hyvää makaronisalaattia. Herkullista vaikka grilliruoan kera retkellä. Helppo tehdä etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan. Joukkoon voi halutessaan lisätä esim. porkkanaa, juustoa tai omenaa. Me söimme tätä tänään kermaisen kaalilaatikon ja puolukkasurvoksen kera.

Kinkku-makaronisalaatti

4 dl (tummaa) makaronia (keittämätöntä)
1 dl majoneesia
300 g savukinkkua (palana)
1 ps he-ma-pa sekoitusta
2 maustekurkkua
pari kevätsipulia varsineen tai pala purjoa
1 tl Dijonin hunajasinappia
suolaa ja pippuria
kuivattua persiljaa

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti, lisää loppuvaiheessa joukkoon pakastevihannekset. Jäähdytä. Pilko savukinkku, maustekurkut ja sipulit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Tarjoile esim. grilliruoan kanssa.

6 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa, vaikka tuo savukinkku ei vielä taitaisi minulle maistua. Pekoni kyllä jo meni parsan ja herkkusienien kanssa.;) Minun piti vapuksi tehdä italiansalaatti, mutta se sitten jäi. Jos tässä kesän mittaan kuitenkin tulisi tehtyä, kun sopii hyvin grillattavienkin kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Onhan tämä hyvää ja kaiken lisäksi todella helppo valmistaa.:) Pekoni-herkkusieniä täytyy kyllä heti seuraavalla kerralla grillailla, on ne vaan niin hyviä.:) Italiansalaatti onkin herkkua, kaikista pastasalaateista tykkään.

      Poista
  2. Nam, täydellinen piknik-ruoka! Itsekin olen tuollaista valmistanut ja se on nopea-tekoista ja yleensä kaikkien rakastamaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tällaiset pastasalaatit on piknikeillä ihan ylivetoja.:) Helppoa, kun voi tehdä etukäteen jääkaappiin ja sitten vaan ottaa rasiassa mukaan.:) Kaikki näistä tuntuvat pitävän!

      Poista
  3. voi ei,nyt on niin nälkä,nimenomaan salaattinälkä =P ja tuo parsapizza näytti myös äärettömän herkulliselta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi salaatteja tekee nopeasti. Kerrostalossa asusteleva alkaa mieliä viileitä ruokia näin kesän tullen, kun asunto alkaa muistuttaa saunaa..:) Hellan vieressä hikoilu ei oikein innosta.;) Tuo parsapizza on kyllä mainiota!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥