perjantai 10. toukokuuta 2013
Mansikka-perhonen
Tässä kakku vuodelta 2009. Päivitän sen nyt, koska tämä on ihana idea esim. äitienpäiväksi. Minä olen aina välillä tehnyt tällaisen perhosen juhannukseksi. Porukka ainakin tykkäsi kovasti kakusta, niin äkkiä se hupeni! :) Mansikkakakku tosin tuntuu maistuvan kaikille, ja tämä ei ole edes liian makea kakku, kun hillon tilalla on tuota Piltti kuningatarsosetta.
Mansikka-perhonen
- 5 munan kakkupohja (esim. tämä)
- Kostutukseen 2 - 2 ½ dl Spriteä
- Välissä on 2 prk Piltti kuningatarsosetta, kevyesti makeutettua kermavaahtoa sekä banaania ja mansikkaa viipaleina.
Ensin kakku paistetaan ja täytetään aivan normaalisti. Täyttämisen jälkeen kakku puolitetaan keskeltä, ja puoliskot käännetään erisuuntiin. Lopuksi kakku koristellaan.
- Päälle 4 - 5 dl kermaa (reunat voi myös pursottaa)
- Viipaloituja mansikoita, rouhittua suklaata ja sitruunamelissan lehtiä.
Mansikat voi halutessaan sivellä sokerikiilteellä, ½ annos paketin ohjeen mukaan riittää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanalta kuulostaa ja näyttää! :)
VastaaPoistaIhanaa on, kiitos!:)
PoistaKaunis ja maukkaan näköinen!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaTuo olisi ollut prikulleen hyvä siskontytön synttäreille, ihana ja niin kesäinen.
VastaaPoistaKiva kuulla.:) Tämä kakku on kuin tehty (pienille) prinsessoille.:)
PoistaOih... ihanaa!! Tulisipa pian kesä ja mansikat!!
VastaaPoistaKesähän on ihan oven takana.;) Niin lämpimiä ja ihania päiviä on nyt ollut.. Mansikoita odotellessa!!:)
PoistaIhana kakku!:) Tuoreita mansikoita tekisi jo kovin mieli. Ulkomaisia nyt olisikin hyvin tarjouksessa. Saas nähdä viitsiikö niitä ostaa. Kyllähän ne jossain makeassa menisi, vaikka eivät ole kotimaisen veroisia.
VastaaPoistaKiirettä pitää. Täytyisi ehtiä taas omaakin blogia hieman päivittämään ja muidenkin blogeissa pitäisi tehdä kierros. Ei vain oikein enää iltaisin jaksa koneella olla. Eilenkin nukahdin jo ennen kymmentä sohvalle.;)
Kiitos!:) Äitienpäiväksi ostimme pienen rasian mansikoita. Ihan ok olivat, tosin eivät kotimaisen veroisia. Kakun päällä menivät kuitenkin, täytteen tosin tein kotimaisista pakastetuista mansikoista.:)
PoistaKevät on kiireistä aikaa, pihalla on niin paljon tekemistä talven jälkeen. Koneelle ei kerkeä niin paljon ja telkkariakaan ei juuri tule enää katsottua, tosin uusintojahan sieltä vaan kesäisin tuleekin.;)
ihana herkkukakku,nams =P minun perhoskakustani on aikaa,varmaan tein joskus 6-7 vuotta sitten,tyttöjen synttäreille ;)
VastaaPoistaKiitti.:) No nyt kannattaa sitten jo ottaa perhoskakun teko uudelleen päiväjärjestykseen.;)
PoistaIhana!
VastaaPoista