lauantai 18. toukokuuta 2013

Mutakakku


Fazer leivontasuklaapaketin kyljestä nappasin ohjeen ja pyöräytin pitkästä aikaa ihanaa mutakakkua, joka omasta mielestäni saa olla todella mutainen. Paketissa paistoajaksi oli merkitty 12 min, Fazerin nettisivuilla samaisessa ohjeessa paistoaika on hieman pidempi. 12 minuutin paistoajalla kakusta tuli omaan makuuni täydellinen, ihanan mutainen kakku. Mansikat ja vaniljajäätelö kyllä kruunasivat vielä hieman lämpimän kakun. Ja kyllä, en malta jäähdyttää kakkua, se on minusta hieman lämpimänä parhainta! Hyvää kakku on toki myös jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.

Mud Cake

200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa. 

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.

Vinkki! Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.



Herkullista viikonlopun jatkoa!
Täällä taitaa juuri ukonilma olla aluillaan, nyt jo jyrisee.
Onpa ollut painostava päivä!

16 kommenttia:

  1. Ihana! Minä rakastan mutakakkuja ;D Oma lemppari on Leivotaan-lehdestä pongaamani mutakakku daimkermalla, nam! Täytyy joskus julkaista resepti blogissa, kun jo kuviakin siellä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sama vika, olen aivan heikkona mutakakkuihin!:) Muistan Leivotaan-lehdestä tuon jutun erilaisista mutakakuista. Laita ihmeessä ohje blogiisi, jos vaikka innostun ensi kerralla kokeilemaan sitä!;)

      Poista
  2. Ps. Lisäsin sut mun blogilistaan niin saan paremmin seurattua sun touhuja :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on niin hyvää... ihanan mutainen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, tämä on mielettömän HYVÄÄ! Juuri söin jääkaappikylmää mutakakkua kahvin kera.

      Poista
  4. Oi, mitä herkkua!:) Mutakakkua ei ole vielä tullut tehtyä itse, mutta useampi kaupan pakastemutakakku on mennyt. Nekin on aika hyviä, vaikkei itse tehdyn voittanutta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi ihanaa herkkua.:) Se kaupan mutakakku on mielestäni melkeinpä parhaita kaupan kakkuja, joita tiedän. Aina välillä meillekin sitä ostetaan. Juuri viime viikolla mies söi töissä kaupan mutakakkua ja nyt sai sitten vertailla, kun tein itse.:) Oli kuulemma kakkuni parempaa.;) Tällä reseptillä koostumuksesta tulee tosi samanlainen, kuin siinä kaupan versiossa. Se on hyvä juttu. Maku vaan on vieläkin intensiivisempi. Kannattaa kokeilla.:) Tuo kakku jähmettyi vielä jääkaapissa lisää, ja seuraavana päivänä leikkaaminenkin oli helpompaa ja vähän kauemminkin voi paistaa jos ei näin mutaista halua.:)

      Poista
  5. Oi, mutakakku on niin ihanaa! En ole edes mikään suklaaihminen enkä tykkää mistään muista suklaakakuista, mutta tarpeeksi raaka mutakakku sulattaa minun sydämen. Itse tykkään tehdä vähän vaaleammasta suklaasta, vaikka fasun punaisesta =). Vaniljakastikkeen kanssa... oi taivas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Itse olen kova suklaafani, ja erityisesti kaikki suklaiset kakut sulattavat oman sydämeni, mutakakku on yksi niistä.:) Tuo Fazerin punainen suklaa on tosi hyvää, täytyypä joskus koittaa sitä leivontaan!

      Poista
  6. oioi,ihana kakku =P nyt ihaillaan vaan kuvia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Onneksi kuvien ihailu ei lihota, sillä teen sitä joka päivä.;)

      Poista
  7. Mutakakku on kyllä ihan parasta herkkua, ja kun siihen voi yhdistellä niin montaa sorttia. Juuri Tampereella käydessäni maistoin Waynes coffeen mutakakkua ja oli myös hyvää aika tuhtia tosin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä herkku on helposti sovellettavissa..:) Kakku on tuhtia tavaraa, usein ei tule tehtyä.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥