tiistai 14. toukokuuta 2013
Viettelysten kakku
Heti kuultuani tästä reseptistä, päätin sitä kokeilla. Myöhemmin tämä Valion ohje sitten ilmaantui Maistuis varmaan sullekin! -blogiin, ja nyt äitienpäivänä oli sopiva tilaisuus kokeilla kakkua! Hyydytetyt voileipäkakut ovat mielestäni kivoja ja helppoja, kannattaa kokeilla!
Viettelysten kakku
Pohja:
100 g hapankorppuja tai ruisvoileipäkeksejä
75 g voita
Kostutus:
1 dl maitoa
Täyte:
6 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua
2 prk raejuustoa
3 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 dl vihreitä oliiveja hienonnettuna
1 dl tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
2 - 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai puristettuna
2 prk kermaviiliä
Koristeluun:
katkarapuja
vihreitä oliiveja
keitettyjä munia
Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä hapankorppuseos pohjalle. Kostuta pohja maidolla. Pane liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Yhdistä raejuuston joukkoon munat, oliivit, tilli, mausteet, valkosipulit ja kermaviili. Sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam nam!:) Hyydytetyt voileipäkakut on kivoja. Valmistuvat paljon helpommin ja nopeammin kuin normaalit voileipäkakut.:)
VastaaPoistaJuu, tavalliset voileipäkakut tuntuvat jotenkin kamalan työläiltä tällaisiin verrattuna.:) Olen todella laiska tekemään voileipäkakkuja vaikka tykkäänkin niistä todella paljon, jopa makeita kakkuja enemmän.;)
PoistaVarmana hyvää, näyttää niin herkulta ja tosi kaunis:)
VastaaPoistaOn oikein hyvää, kiitos.:)
PoistaNam, näyttääpä hyvältä!! :)
VastaaPoistaKiitos Nanne.:)
Poistaupean näköinen!!hyydytetyt voikkarikakut on kyllä mukavaa vaihtelua perinteisille,olen muutaman kerran tehnyt =)
VastaaPoistaKiitos.:) Tosi kivaa vaihtelua ovat! Nyt ensi kerralla minun täytyy kyllä tehdä perinteistä voileipäkakkua, olen vallan tehnyt näitä hyydytettyjä, kun ovat niin helppoja.;)
Poistaoletkos kokeillut (nyt en muista;)sitä rulla-voikkarikakkua,sekin on ihan kiva
PoistaEnpä ole kokeillut.. Olen joskus kuullut..:) Varmaan kiva!
PoistaOi, miten herkun näköinen, mutta niin on tuo edellisenkin postauksen kakku, olisinpa saanut pienet maistiaiset :)
VastaaPoistaKiitos Sarppu.:) Molemmat olivat kyllä suussa sulavan herkullisia!:)
PoistaMiten tämä toimisi ilman oliiveja? Näyttää aivan ihanalta, jos oliiveja ei lasketa :D
VastaaPoistaAika vahvasti oliivit maistuvat, vaikea sanoa miten toimisi ilman niitä. Ehkä ne voisi korvata esim coctailkurkuilla tai kapriksilla tms.? Olen myös miettinyt, että joku kerta teen tätä kakkua niin, että käytän myös täytteeseen katkarapuja tai esim. graavialohta.
Poista