sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ihana vaniljainen raparperipiirakka


Tässä yksi ihana, meillä todella tykätty ohje.

Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista, olen aikoinaan tämän mieluisan piirakan ohjeen löytänyt. Mimmin blogista löytyykin monta eri versiota tästä piirakasta, ainakin mustikkainen ja mansikkainen versio. Meidän mielestämme tämä on yksi parhaimmista peltipiirakoista. Raparperiversion lisäksi tänä kesänä täytyy tehdä vielä ainakin ihana mustikkainen versio.

Ihana vaniljainen raparperipiirakka

Pohja:
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna
3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl rasvatonta maitoa
n. 7 dl raparperin paloja

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula jäähtynyt margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.(minä laitoin taaskin kaksinkertaisen leivinpaperin, ettei pohja tummuisi liikaa) Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle  pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Levitä raparperinpalat tasaisesti pinnalle. Paista 175 - 200 asteessa  n. 30 min. Varo, ettet kypsennä piirakkaa liian kuivaksi.

14 kommenttia:

  1. Voi että kun näyttää ihanalta! Raparperi ja vanilja on mainioita yhdessä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:)♥ On kyllä loistava yhdistelmä, sen olen huomannut jo monesti.:)

      Poista
  2. Ihanan herkullinen ohje, kiitos. Täytyykin kokeilla tätäkin versiota pihalla odottavista raparpereistä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on ihana ohje.:) Kokeile tätä ihmeessä!

      Poista
  3. Meillä myös tykätään kaikista versioista.... just katselen jotain uutta raparperipiirasta ja harmittelen kun ei ole piimäöä...olisin tehnyt sen rasvaisemman piimäpiirakan.... eikä kyllä ole vaniljakastikejauhettakaan.... mulla on tänään raparperin tuhoamispäivä....mehua, hilloketta, soppaa ja leivonnaisia raparperista...siinäpä päivä meneekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion itsekin tehdä seuraavalla kerralla sen piimäpohjaisen raparperipiirakan. Se on herkkua vaniljakastikkeen kera.:) Tämä piirakka sen sijaan ei vaadi mitään lisukkeita, on nimensä mukaisesti ihanaa! Raparperikeikauskin on vielä tekemättä, se on toinen suosikeistani.

      Poista
  4. Näyttää aivan ihanan pehmoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on pehmoinen piirakka ja niiin hyvää.:)

      Poista
    2. Tein tätä tänään ja ihanaa oli :)

      Poista
    3. Sinä innostuitkin kokeilemaan tätä pian! Kiva kuulla että tästä tykättiin!:)

      Poista
  5. Aina vain lisää herkullisia raparperiohjeita. Meillä ei kohta muuta syödäkään kuin raparperipiirakoita.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperiohjeita tulee nyt, kun sain tädiltäni paljon raparperia ja heti halusin kokeilla vaikka mitä! Raparperikaipuuni kerkesikin jo kasvaa, kun ihailin toinen toistaan ihanampia raparperiohjeita muissa blogeissa. Kyllä näistä kesän sesonkituotteista täytyy ottaa kaikki irti.;)

      Poista
  6. Hie,tämä ohje on aivan Ihana,tulee niin suussa sulava raparperipiirakka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä on yksi omista suosikeistani!:) Nuo Blå Bandin vaniljakastikeaineket ovat kesäkeittiön pelastus! Raparperipalojen joukkoon voi laittaa hieman sokeriakin, jos pitää makeammasta..

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥