maanantai 10. kesäkuuta 2013

Jauheliha-tonnikalapizza


Raskas maanantai takana. Sen kunniaksi tehtiin huikean hyvää mättöpizzaa. Meillä on aina sellainen työnjako, että mies tekee pizzapohjan ja paistaa jauhelihan, niin se on ollut alusta saakka. Mieheni tekee paljon paremman pizzapohjan kuin minä, ja tämä kuvakin on tällä kertaa hänen käsialaansa. Eli kiitos kaikille miehille ja muille apukokeille, jotka blogien takana hääritte sivuroolissa! Tällä reseptillä tuleekin oikein pehmeä ja muhkea pohja, emme muita ohjeita enää käytäkään.

Jauheliha-tonnikalapizza

Pohja:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
½ tl suolaa
4 - 5 dl vehnäjauhoja (osa grahamjauhoja)
2 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva 1 dl:aan jauhoja ja lisää 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja sekoita loput jauhot taikinaan. Lisää öljy ja alusta tasaiseksi. Anna kohota.

Täytteet:
400 g paistettua jauhelihaa (mausteena suola & pippuri, jauhelihamauste ja paprikajauhe)
+ jauhelihan joukkoon 1 prk yrttitomaattimurskaa, 2 rkl makeaa chilikastiketta, 2 rkl ketsuppia

1 prk ananaspaloja
1 prk tonnikalaa
4 tomaattia viipaleina
1 punasipuli renkaina
oreganoa
100 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
300 g juustoraastetta

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä, tällä kertaa hieman perinteisempää pannupizzaa.:)

      Poista
  2. Pizzaan ei varmaan kyllästy koskaan. Minun piti viikonloppuna tehdä pellillinen illaksi, mutta se jäi. Jos jaksaisi vaikka tänään.:) Äskettäin tein niitä moderneja parsapizzoja. Hyviä olivat, mutten saanut postausta aikaiseksi, kun en saanut kelvollisia kuvia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina välillä innostumme tekemään pizzaa, ja totta, eipä siihen koskaan kyllästy. Pellillisestä pizzaa riittääkin, näppärää oli tätäkin sitten vielä ottaa seuraavana päivänä evääksi.:) Niissä parsapizzoissa pidin erityisesti siitä pohjasta, se oli hyvä koostumukseltaan. Ensi kerralla voisi tehdäkin tomaatti-mozzarella-basilika yhdistelmällä pizzaa ja käyttää sitä pohjaa.:)

      Poista
    2. Totta, parsapizzassa varsinkin pohja oli tosi hyvä. Tuli aikalailla focaccia mieleen. Pepperonien sijaan laitoin muuten niitä aurinkokuivattuja tomaatteja. Sitä pohjaa voi tosiaan hyödyntää muissakin pizzoissa.:)

      Poista
    3. Ensi kerralla kokeilen itsekin tomaattista versiota parsapizzaan, tosin luulenpa että se kerta tulee vasta ensi keväänä, kun kokeiltavaa on niin paljon muutenkin.;)

      Poista
  3. Yhteistyöllä pitsa valmistuukin sutjakkaasti. Ihanalle näyttää pitsanne ja maistuis kyllä taasen, vaikkei ole montaa päivää kun meilläkin syötiin pitsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin valmistuu. Kiva muutenkin tehdä kahdestaan tai porukalla ruokaa, eikä aina yksin. Kyllä pizza aina maistuu!

      Poista
  4. Pizza todellakin maistuu aina! Meillä on joka toinen sunnutai pizzapäivä, itse tehdään eikä nykyään haeta enää ollenkaan noutopizzaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin maistuu! Ja kyllä kotona tehty pizza maistuu paremmalta, kuin mitkään noutopizzat.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥