sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kaalipata varhaiskaalista


Ties monettako kertaa jo tänä kesänä syötiin varhaiskaalista tehtyä muhennosta / pataa. Kaalista vaan tykkään sen verran paljon, että sitä tulee usein käytettyä. Tehdään useimmiten muhennosta tai laatikkoa. Varhaiskaalista tulee myös hyvä Coleslaw. Tämän reseptin nappasin mukaani Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista ja tällä ohjeella teen kyllä vielä monta kertaa, sen verran hyvää taas oli. Yleensä tosin teen ihan näppituntumalla. Usein tulee laitettua joukkoon myös uuden sadon perunaa tai puuroriisiä. Kermatilkankin olen joskus laittanut joukkoon.

Helppo ja nopea kaalipata

400 g naudan paistijauhelihaa
6 kpl pieniä uusia sipuleita varsineen 
n. 600 g kotimaista varhaiskaalia
3-4 porkkanaa kuorittuna + viipaloituna
1 dl vettä
siirappia
(suolaa)
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
paprikajauhetta
kuivattua meiramia
sitruunapippuria (tai musta- tai valkopippuria)

Ruskista jauheliha + sipulit kuumalla paistinpannulla. Lisää porkkanapalat mukaan freesaantumaan. Lisää paloiteltu kaali, mausteet ja vesi. Hauduta kannen alla kypsäksi n. 25 min välillä sekoitellen. Tarkista maku ja lisäile mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

15 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä. Kaalia ja varsinkin varhaiskaalia meilläkin käytetään paljon. Ja tähän aikaan vuodesta tehdään paljon coleslawta. Se vaan on niin hyvää.:) Usein kaalia ihan vain paistetaankin lisukkeeksi. Mausteeksi suolaa ja ehkä loraus soijaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Varhaiskaalia tulee käytettyä paljon, tämä on oikea "kaalipitäjä", kaupasta saa lähitilalta tuotua varhaiskaalia, ja sitähän tulee käytettyä koko kesän hullun lailla!;) Pitääkin tehdä taas coleslawta.:) Hyviä lisukkeita kaalista saa.

      Poista
  2. Näyttää kyllä herkulliselta. Tämä resepti menee kyllä kokeiluun. Kaaliruuat on minun kerkkuruokia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli herkullista. Pienellä porukalla tuhottiin koko pannullinen ruokaa.;)

      Poista
  3. Nam, nam ja nam....ja maustetuilla juustoillakin (jo pienilläkin määrillä) saa kivaa vaihtelua. Riisiversiota teen kans...perunaa en niinkään, kun muutoinkin syödään perunaa kovin vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas ohjeesta. Olipahan vaan hyvää! Jotain maustettua juustoa voisikin seuraavalla kerralla kokeilla tämän joukkoon.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kyllä! Perinteinen on parasta, vaikka tykkään kokeilla paljon uusiakin juttuja.:)

      Poista
  5. Myös minun suurta herkkua, varhaiskaali on nopeammin kypsyvä muuhun aikaan haudutan tunnista puoleentoista. Nopea valmistaa vaikka moni toisin luulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, talvella kaaliruokien täytyykin antaa muhia kunnolla. Varhaiskaalista sen sijaan saa ruokaa nopeasti. Tätä pataa meillä on tehty jo monta kertaa ja nytkin ainekset odottavat jääkaapissa, kun maanantai-iltana täytyy saada ruokaa nopeasti.

      Poista
  6. Kyllä kaali ruuat ovat hyviä. Äitini oli karjalaisia ja opin pienistä syömää n kaali ruokia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥