maanantai 10. kesäkuuta 2013

Mielettömät raparperi-kookosmuffinit


Maku-lehden 2/2013 numerossa oli tämä loistava raparperi-kookosmuffinien resepti. Pari viikkoa sitten muistin ohjeen uudelleen ja mietin muffinien toteuttamista. Samana viikonloppuna löysin ohjeen Kääpiölinnan köökistä ja sielläkin näitä muffineja sen verran hehkutettiin, että päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Raparperi ja kookos ovat loistava makupari, sen totesin jo tämän kookos-raparperi-marenkipiiraan kohdalla. Muffinit olivat ihanan pehmoisia ja kirpakoita ja tuo kuorrute oli jotain aivan taivaallista!

Raparperi-kookosmuffinit

12 kpl

Taikina:
2 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 dl kuohukermaa
3 dl raparperia (paloina)

Kuorrutus:
2 1/2 dl kookoshiutaleita
1 kpl munaa
1 dl juoksevaa margariinia (tai voisulaa)
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

Aloita raparperi-kookosmuffinien valmistus vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja kerma. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat.

Asettele 12 isoa, paperista muffinivuokaa pellille. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Valmista sillä välin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Ota raparperomuffinit hetkeksi pois uunista, jaa ja levitä kookosseos niiden päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kookostäyte on saanut kauniin ruskean värin.

Tarjoa raparperi-kookosmuffineita kesäisissä illanistujaisissa. Parhaimmillaan raparperi-kookosmuffinit ovat vastapaistettuina.


12 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä niin loistavia! Tahtoo lisää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.:) Juu tällä ohjeella teen kyllä toistekin muffineja! Ja varmaankin aika pian.:D

      Poista
  2. Vielä on paljon raparperia käytettäväksi, joten taitavat nämä päästä seuraavaksi meilläkin kokeiltavaksi. herkullisilta näyttävät. Kookoksen ja raparperin yhdistelmästä tykkään kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, suosittelen! Tuo yhdistelmä kyllä toimii. Toivottavasti minä saan vielä muutaman satsin raparperia tädiltäni, jotta pääsemme herkuttelemaan.:)

      Poista
  3. Totta. Raparperi ja kookos on yksi NIISTÄ yhdistelmistä :-)
    Minäkin niitä tässä käytin, mutta tällä kertaa jäätelöön...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jätit kommenttia.:) Mahtava yhdistelmä on!:) Täytyykin tulla kurkkimaan, minkälaista jäätelöherkkua olet raparperista loihtinut..

      Poista
  4. Oih nam! Niin herkun näköisiä, saispa maistaa! Ja ihanan kesäisiä nää kuvat :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihania ovat! Mukavaa, kun ulkona saa nyt otettua niin kesäisiä & aurinkoisia kuvia.:)

      Poista
  5. Pitääköhän tätäkin kokeilla? Eilen leivoin marenkista piirakkaa, ja että oli hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, kannattaa! Tuo kuorrutus oli aivan mieletöntä.;) Kiva, että kokeilit jo sitä marenkista raparperipiirakkaa. Se on yksi suosikeistani.

      Poista
  6. Nyt oli niin hyvät mainospuheet raparperi-kookosmuffinsseista, ettei auttanut kun kokeilla :D Tämmönen suurella ennakkoluulolla kookoksen makuun suhtautuvakin käänsi kelkkansa, kun olikin niiiin hyvää! :d Tämä positiivinen makukokemus kookoksesta rohkaisee jatkossakin käyttämään sitä :) Tuhannet kiitokset reseptistä siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentista, ilahdutit kovasti päivääni! Hienoa, että kokeilit reseptiä ennakkoluuloista huolimatta! En itsekään ennen voinut sietää kookosta (kiitos lapsuuden Bounty-suklaa kokemuksien), mutta jokunen vuosi sitten rohkaistuin kokeilemaan sitä omissa leipomuksissani ja käänsin kelkkani.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥