lauantai 15. kesäkuuta 2013
Santiagon mantelitorttu
Suurena mantelin ystävänä minäkin ilahduin, kun huomasin tämän reseptin Appelsiineja ja Hunajaa -blogissa. Jael oli kuvaillut torttua maailman helppotekoisimmaksi ja herkullisimmaksi mantelitortuksi, siksipä muutama bloggaaja ryhtyikin torttua heti tekemään. Torttu oli todellakin helppo valmistaa ja maku oli aivan ihana ja mehevä! Näinkin helposti ja vähistä raaka-aineesta voi saada mahtavan herkun. Nautimmekin torttua heti sen jäähdyttyä mansikoiden ja kahvin kera terassilla. Tätä tehdään toistekin!
Santiagon mantelitorttu
250 g mantelia (jauhettuna tai kokonaisina, kuorittuina)
200 g sokeria (luomuruokosokeria)
5 kananmunaa
3/4 tl kanelia
yhden sitruunan raastettu kuori
(vaniljaa vaniljatangosta tai tilkka vanilja-aromia)
Vuoan voiteluun:
voita tai ruokaöljyä
Päälle:
tomusokeria
Jos et käytä valmiiksi jauhettua mantelia,jauha mantelit monitoimikoneessa tai maustemyllyssä. Osan manteleista voi jättää hieman karkeammaksi. Lisää sokeri mantelin joukkoon ja sekoita vispilällä. Sekoita joukkoon munat hyvin vatkaten ja lopuksi mausteet, eli kaneli ,sitruunankuori ja vanilja. Voitele irtopohja- tai muu vuoka voilla ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 170 asteessa n. 30 - 40 minuuttia,tai kunnes pinta ruskistuu. Ota torttu uunista ja anna jäähtyä kunnolla ennenkuin kakku poistetaan vuoasta. Sihtaa valmiin tortun päälle tomusokeria. Tortusta tulee matala, mutta sen kuuluukin olla matala.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva kuulla että sinäkin teit tätä.Tämä torttu on tosiaankin hyvää:)
VastaaPoistaOlen nyt muutaman kerran käyttänyt mantelijauhoja leivonnaisissa, ja maku on kyllä miellyttänyt.:) Käytin tähän luomuruokosokeria, kun minulla sattui sitä olemaan (ja pidän sen mausta). Tein myös niin, että käytin hienoa mantelijauhoa ja osan manteleista jauhoin itse karkeammaksi, kuten olit neuvonut.:)
PoistaSinäkin jo ehdit tehdä tätä.... Minäkin jemmasin tämän ohjeen sillä mielellä että teen tämän viemisinä perheeseen missä on gluteeniton henkilö, saapi kaikki syödä samaa, eikä tartte ohjetta ees gluteenittomaksi muutella.
VastaaPoistaKyllä, ihan vartavasten piti lähikaupasta hakea mantelijauhoa lisää sekä sitruunoita, että pääsen kokeilemaan tätäkin torttua.:) Tykkään tuosta mantelijauhon mausta todella paljon, se on oivallinen leipomuksissa joista täytyy saada gluteenittomia.
PoistaIhanan näköistä, kun on tuoreita mansikoitakin. Ja ihana ruusukuppi.:) Jaelin reseptistä tuli nyt melkoinen hitti, mutta ei mikään ihme. Mantelijauho antaa leipomuksiin ihan maun ja koostumuksen.:)
VastaaPoistaKiitos, mansikat sopivatkin tähän juuri niin hyvin, kuin olin ajatellut.:) Tosi kiva, helppo & herkullinen ohje tämä on, eli täyttää hitin ainekset.;)
PoistaEt sinäkään siellä tumput suorina ole seissyt ;D Leipominen on niin mukavaa, että mä leivon melkein joka päivä. Nyt tarvitsisi aloittaa oudompi "kakku"-projekti, nimittäin vaippakakku! En ole ennen tehnyt, mutta on varmaan suht mukavaa askarteluhommaa :)
VastaaPoistaLeipominen on todella rentouttava ja hauska harrastus, jos joku viikko jää väliin etten leivo, niin kyllä vähän omituinen fiilis jo tulee.;) Vaippakakkua en ole ikinä tehnyt, mutta uskoisin että ihan hauskaa on sellaista askarrella.:)
Poista