torstai 13. kesäkuuta 2013

Sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa lohitaskussa


Tällä tyylillä olen usein tehnyt uunilohta, ja käyttänyt viherpippuri sulatejuustoa, kuten Maistuis varmaan sullekin! -blogin ohjeessa. Nyt huomasin kaupassa Koskenlaskijan uutuusmaun, sipuli-ruohosipuli ja päätin käyttää sitä lohitaskuihin. Oikein herkullista lohta taas tulikin. Söimme lohen kera hunajaisia kasviksia ja perunoita.

Sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa lohitaskussa

1 lohifilee
n. 1 pkt sipuli-ruohosipuli Koskenlaskija -sulatejuustoa
MaustePörssin kalamaustetta myllystä (suola, raesokeri, mustapippuri, valkopippuri, tilli, sitruunahappo, sitruunamelissa ja sitruuna-aromi)

Pyyhi filee kostutetulla talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot. Viillä fileeseen pyrstöstä lähtien parin sentin välein taaksepäin kulkevia vinoja taskuja, jotka ulottuvat nahkaan asti. Leikkaa sulatejuusto ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen taskuun 1 - 2 viipaletta. Rouhi fileen pinnalle kalamaustetta myllystä. Nosta filee voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

14 kommenttia:

  1. Hyvää on tuo sipuli-ruohosipuli, niin kuin kaikki muutkin Koskenlaskijat. Pari kertaa sitä on jo tullut ostettua. Täytyykin laittaa ensi kerralla lohelle. Sopii varmasti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tykätty kaikista Koskenlaskijoista, ja hyvää oli tuo uutuuskin. Lohelle sopi mainiosti! Tykkään sitten niin tästä ohjeesta.:)

      Poista
  2. Ihanaaa, minun lempparia on kalat. Tänään sain tuoreita siikoja, putsasin ja savustan kun tytön perhe tulee lomalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kalaruoat ovat minunkin lemppareitani.:) Savusiika on ihanaa, oikeaa kesäruokaa!

      Poista
  3. En olekaan tuota uutuusmakua vielä maistanut. Pitää ehkä kalan kanssa kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Koskenlaskija sopii kalallekin, ja moneen muuhun.:)

      Poista
  4. Olen myös tehnyt vastaavaa ja on tosi herkullista :)meillä oli viimeksi sitä sipuli-ruohosipuliversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan herkullista. Koskenlaskija on hyvää ihan leivän päälläkin, mutta moniin ruokiinkin sitä tulee käytettyä. Tuo uutuus on kiva!

      Poista
  5. Näyttää hurjan hyvältä! Meillä ei muu sakki edelleenkään kalasta ilahdu, mutta voisin silti tehdä tätä joku päivä. Olkoot sitten syömättä, jos ei kelpaa. Ja minä voin ihan hyvin syödä muidenkin kalat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä onneksi koko porukka syö kalaa, joten sitä myös syödään viikottain. Tee ihmeessä tätä.. Minua ei ainakaan haittaa jos lohta jää seuraavaksi päiväksi, on se niin hyvää vaikka kylmänäkin.;)

      Poista
  6. Ihanan näköistä kalaa. Pitääpä katsella meidänkin kaupoista josko siellä olis tuollaista juustoa ja kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän tätä jo melkein joka kaupasta löydy.. Herkullinen yhdistelmä, kannattaa kokeilla.

      Poista
  7. Hih, äiti osti juuri paketin kyseistä Koskenlaskijaa, siitähän voisi tehdä vaikka tälläista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutuuksia täytyy kokeilla ihan uteliaisuudesta, ja tämä olikin herkullinen, kuten muutkin Koskenlaskijat.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥