maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tomaatti-mozzarella pastasalaatti & yrttiöljy


Bella Baie -blogista nappasin idean tähän salaattiin. Muokkasin reseptin mieleisekseni. Hyvää ja helppoa salaattia ja ihan kivaa vaihteluakin!

Tomaatti-mozzarella pastasalaatti

200 g kukkamakaronia
2 rasiaa á 250 g kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia
2 pkt á 125 g mozzarellapalloja
pari kourallista rucolaa ja
basilikanlehtiä

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa vedessä reilulla suolalla. Valuta ja anna jäähtyä täysin. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita pastan mukaan. Sekoita mukaan yrttiöljy. Lisää lopuksi, juuri ennen tarjoilua, mozzarellapallot, basilikanlehdet ja rucola. Halutessasi voit vielä paahtaa sekaan pinjansiemeniä.

Basilikaöljy

½ nippua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1/2-1 rkl sormisuolaa
mustapippuria
1 dl basilikaoliiviöljyä

Hienonna basilika, valkosipuli, sormisuola ja mustapippuri huhmareessa. Valuta sekaan oliiviöljyä hiljalleen ja sekoittele, jotta maut tasaantuvat. Kaada koko yrttiöljy pastasalaatin sekaan.

4 kommenttia:

  1. Ihanat ainekset tässä ja kiva tuo basilikaöljy kastikkeena.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on ja kastike oli piste iin päälle.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥