maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tonnikala-pastasalaatti


Tästä Maistuis varmaan sullekin! -blogin tonnikala-pastasalaatista tuli kyllä yksi meidän suosikkisalaateistamme! Juhannuksena syötiin montaa erilaista salaattia, ja tämä salaatti loppui ensimmäisenä. Veljeni söi vielä juhannuspäivän iltana loput salaatit suoraan kiposta. Teimme salaatit jo kotona valmiiksi ja veimme kylmälaukussa mökille. Mökkikeittiö on sen verran pieni, että siellä ei hirveästi tule mitään tehtyä, lähinnä perunat keitettyä. Muut ruoat valmistuvat ulkona grillissä. Lisäksi mökille on vain 10 km, joten autolla mökille hurauttaa nopeasti vaikka myöhään illalla. Salsaketsuppia ei lähikaupastamme löytynyt, mutta tein kermaviilikastikkeen makeasta chilikastikkeesta ja ketsupista.

Tonnikala-pastasalaatti

5 - 7 dl keitettyä gnocchi-pastaa (käytin tummaa sydän-makaronia)
pieni kerä jäävuorisalaattia
pieni kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
pari kourallista hillosipuleita
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala kermajuustoa
ruohosipulia

Kastike:
4 dl kermaviiliä
1 - 1 1/2 dl salsaketsuppia

Pilko salaatti pieneksi. Suikaloi kurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Lohko kirsikkatomaatit. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Valuta tonnikalat öljystä. Sekoita salaatin ainekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Silppua sekaan ruohosipulia ja sekoita salaatti hyvin. Laita salaatti jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että tämäkin kelpasi.:) Teillä on mökki hyvän matkan päässä. Noin lähelle viitsii lähteä välillä vaikka vain illaksikin. Tulee mökkiäkin paljon enemmän käytettyä, kuin jos se olisikin jossain toisella puolella Suomea.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä kelpasi! Lapsuudessani meillä oli mökki hieman pitemmän matkan päässä, ei tosin sekään toisella puolella Suomea.. Isälläni on kuitenkin keskushermostosairaus joten hän halusi, että mökille on mahdollisimman vähän matkaa ja helppo päästä. Nyt saatamme illallakin käydä uimassa mökillä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥