tiistai 10. kesäkuuta 2014

Appelsiinivoipullat



Arleena julkaisi taannoin Kotona kokataan ja leivotaan -blogissaan toistamiseen ihanien ja pehmoisten appelsiinivoipullien ohjeen. Ja hyvä että julkaisi, sillä nyt minäkin tartuin reseptiin ja rupesin leipomaan. Näin hyviä pullia en olekaan syönyt aikoihin, nam! Appelsiini maistuu näissä selvästi, mutta ei liikaa.

Appelsiinivoipullat

Pullataikina:
5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiininkuoriraastetta
12-13 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita 

Täyteseos:
50 g voita
100 g appelsiinituorejuustoa ja 2 tl appelsiininkuoriraastetta
1/2 dl sokeria

Voiteluun munaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää tuorejuusto ja appelsiininkuoriraaste. Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.

Jaa taikina kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa taikinapaloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia. Vatkaa muna rikki lasissa ja voitele pullat. Sekoita voi, tuorejuusto, appelsiininkuoriraaste ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Kasta sormi jauhoihin ja paina syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä koloon. Ripottele päälle sokeria.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10 - 12 minuuttia. 
Älä paista pullia liian ruskeiksi, ne kuivuvat. Pullat saavat jäädä kosteiksi.

16 kommenttia:

  1. Minäkin sieppasin tämän ohjeen mukaani, vaan vielä on kokeilematta. Appelsiinituorejuusto muussä yhteyksissä lukeutuu suosikkeihimme, miksikäs ei näissäkin olisi ihanaa.Taatusti ovat herkkupullia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä pullat omaan top-5 pääsivät! Appelsiinituorejuusto on ihanaa ja sopii vaikka mihin. Muutkin maut tosin Violan tuorejuustoista maistuvat hyviltä!:)

      Poista
  2. Nami, näyttävät herkullisilta ja appelsiini sopii varmasti hyvin pulliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiini toi pirteän päivityksen perinteisiin voipulliin!:)

      Poista
  3. Eipä ole itselleni tullut ikinä mieleen laittaa pulliin appelsiinia. Varmasti on kyllä hyvä lisäys. Pitääpä päästä kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä iloinen, että löysin tämän idean - tuo appelsiini oli niin ihanan pirteä lisä pulliin!:)

      Poista
  4. Pullasta on kyllä moneksi, ihanalta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullaan on vaikea kyllästyä, niin moneen muotoon se taipuu. Tuore, lämmin pulla maistuu aina yhtä hyvältä vuodesta toiseen.:)

      Poista
  5. Täytyy pitää resepti mielessä. Vaikuttavat hyvin houkuttelevilta. Appelsiinikin antaa kaikkeen aina niin hyvän maun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat houkuttelevia!;) Ja vielä houkuttelevampia ovat kun kerron, että taikinaa oli yllättävän helppo käsitellä. Koostumus oli jotenkin erilainen, kun taikinaan ei tullut kananmunaa, vaan tuorejuustoa! Näitä oli helppo tehdä.:)

      Poista
    2. No, sitten näitä on ihan pakko tässä joku kerta tehdä.:) Minä, kun en ole hiivataikinoiden ylin ystävä. Noin niinkuin käsittelyn puolesta.;)

      Poista
    3. No minä muistan, siksi sinun kannattaa näitä kokeillakin.;)

      Poista
  6. kiva uusi pullaohje,rippijuhlat tulossa,melkein haluaisin kokeilla näitä,jos vaan kerkiän tekemään...mutta ei parane luvata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlien järjestäminen on kyllä rankkaa (mutta palkitsevaa!) hommaa. Aina minullakin on hirveästi suunnitelmia, mutta osa karsiutuu väkisinkin pois.

      Poista
    2. juu,niinhän siinä kävi että tein pullaa,mutta lopulta ihan tavis korvapuusteja ;)

      Poista
    3. Korvapuustit tekevät kauppansa missä ja milloin vain!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥