keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Broileri-kasviskeitto


Näin arki-iltaisin suosimme nopeatekoisia ruokia ja kesällä mielellään myös kevyitä, kuten salaatteja ja keittoja. Mimmiltä löysin taas vinkin arki-illan pelastukseksi.

Välillä keittiössäkin on ihan suotavaa oikoa. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa Apetit peruna & keittokasvis -pakastetta, ja oikein hyvää keittoa tuli ja keitto valmistui nopeasti ja helposti.

Broileri-kasviskeitto

1 litra vettä (aluksi)
1 kanaliemikuutio
currya
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
suolaa
(tomaattipyrettä)
valkosipulia (2 kynttä)
750 g pss peruna&keittokasvis = peruna, porkkana, lanttu, purjo (tai tuoreita kasviksia vastaava määrä)
3 pientä sipulia varsineen
500 g broilerin ohutleikkeitä (tai suikalelihaa)
keltaista ja punaista paprikaa tai esim. kesäkurpitsaa
tuoretta basilikaa ja persiljaa

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi/suikaleiksi. Ruskista pannulla tilkassa öljyä yhdessä hienonnetun sipulin kanssa. Leikkaa sipulin vihreät varret saksilla pieniksi ja laita ne keittoon vasta lopussa.

Laita vesi kattilaan + mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kasvikset jäisinä kiehumaan. Lisää heti myös paistetut lihapalat. Kypsennä keitto kypsäksi. Lisää paprikasuikaleet ja / tai kesäkurpitsa kypsentämisen loppupuolella sekaan, niin että ne vain hieman pehmenevät.  Aikaa kaiken kaikkiaan kypsymiseen pienellä annoksella menee 20-25 min hiljaisesti keittäen. Lisää tuore basilika, sipulin vihreät varsiosat ja persilja. Kiehauta keitto vielä kiehuvaksi. Tarkista keiton maku ja liemen riittävyys.

10 kommenttia:

  1. samaa keitto-ohjetta katselin Mimmillä,taidan kokeilla myös...minä kyllä käytän näitä keittojuureksia,varsinkin mökillä,kun ruoanlaitossa haluaa päästä vähän helpommalla(juurikin postasin sen kalakeiton missä oli näitä);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastealtaasta olen kokeillut aiemmin isoja keittojuureskuutioita ja hyviä ovat olleet, tämä oli uusi mieluinen tuttavuus.. Keitot maistuvat kesälläkin, kun ovat sen verran kevyempiä.:)

      Poista
  2. Tomaattinen versio on paremman näköistä... Suola/maustekurkkukin käy tähän hyvin...mulla varsinkin kanssasyöjä tykkää että valmiiseen keittoon laitetaan lisämakua antamaan suolakurkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatti antaa kauniin värin ja suolakurkku sopii hienosti tomaattisiin keittoihin.

      Poista
  3. Hyviä nopeita ruokaohjeita ei ole koskaan liikaa ja kanakeitot on tosi hyviä. Meillä kun täytyy tehdä kympin kattilaan joka tapauksessa, niin joskus on kiva päästä hiukan helpommalla...

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä ja varsinkin tuo liemi niin ihanan väristä, että tekisi mieli vaikka vain sitäkin pelkästään lusikoida.:) Yksi päivä juuri miehelle sanoinkin, että voisi taas pitkästä aikaa tehdä jotain kanakeittoa. On hyvää, kevyttä ja suht nopea valmistaa, käy evääksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksylläkin kaikenlaiset keitot maistuvat ja varsinkin koleana päivänä tekee mieli lämmintä lientä lusikoida.:) Kanakeitto on yllättävän hyvää, helppoa, kevyttä jne.:)

      Poista
  5. Minä löydyn varmaan taas sieltä roskaposteista.;) Nyt tuntuu menevän jo lähes kaikki kommentit sinne, joten pakko kokeilla nyt alkuun vaikka nimen vaihtoa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säännöllisesti käyn katsomassa roskapostit, kun tuppaa niitä kommentteja sinne joutumaan. Sinun kommenttisi sieltä yleensä löytyvät, kummallista. Katsotaan auttaako nimen vaihto.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥