keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Limellä maustettu mustikkakakku


Omille nimipäivilleni halusin tehdä mustikkaherkkuja, sillä nyt on herkuteltu vallan mansikoilla koko kesä. Maistuis varmaan sullekin! -blogista löysinkin pari hyvää mustikkaohjetta, joita Katja oli tänä kesänä tehnyt. Lime sopii hyvin mustikkaisiin leivonnaisiin, sen totesin jälleen, kun haukkasin palan tästä pehmoisen kuohkeasta mustikkakakusta!

Limellä maustettu mustikkakakku

225 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa 
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori + mehu
1 dl kevytmaitoa
4 dl tuoreita mustikoita

Päälle:
tomusokeria 

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja limen kuoriraaste. Sekoita joukkoon limen mehu sekä maito. Kääntele mustikat taikinan joukkoon. Jätä noin desi mustikoita päälle ripoteltavaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pienelle korkeareunaiselle uunivuoalle, tasoita pinta ja ripottele päälle loput mustikat. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä. Sihtaa lopuksi päälle vähän tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

8 kommenttia:

  1. Myöhästyneet nimipäiväonnittelut!:) Lime tuntuu sopivan melkein minkä tahansa kanssa yhteen. Myös mustikkaisiin leipomuksiin tuo kivan raikkaan sitruksisen maun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon.:) Limen ja sitruunan mausta tykkään paljon ja mielestäni sopivat kyllä melkein mihin vaan.:) Ihana herkku tämäkin kakku!

      Poista
  2. herkulliset kuvat,tätä pitäisi kyllä kokeilla =)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköstä....otin kans ohjeen heti jemmaan, vaan en ole vielä tehnyt...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥