keskiviikko 31. heinäkuuta 2013
Limellä maustettu mustikkakakku
Omille nimipäivilleni halusin tehdä mustikkaherkkuja, sillä nyt on herkuteltu vallan mansikoilla koko kesä. Maistuis varmaan sullekin! -blogista löysinkin pari hyvää mustikkaohjetta, joita Katja oli tänä kesänä tehnyt. Lime sopii hyvin mustikkaisiin leivonnaisiin, sen totesin jälleen, kun haukkasin palan tästä pehmoisen kuohkeasta mustikkakakusta!
Limellä maustettu mustikkakakku
225 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori + mehu
1 dl kevytmaitoa
4 dl tuoreita mustikoita
Päälle:
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja limen kuoriraaste. Sekoita joukkoon limen mehu sekä maito. Kääntele mustikat taikinan joukkoon. Jätä noin desi mustikoita päälle ripoteltavaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pienelle korkeareunaiselle uunivuoalle, tasoita pinta ja ripottele päälle loput mustikat. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä. Sihtaa lopuksi päälle vähän tomusokeria ja leikkaa paloiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Myöhästyneet nimipäiväonnittelut!:) Lime tuntuu sopivan melkein minkä tahansa kanssa yhteen. Myös mustikkaisiin leipomuksiin tuo kivan raikkaan sitruksisen maun.:)
VastaaPoistaKiitos paljon.:) Limen ja sitruunan mausta tykkään paljon ja mielestäni sopivat kyllä melkein mihin vaan.:) Ihana herkku tämäkin kakku!
Poistaherkulliset kuvat,tätä pitäisi kyllä kokeilla =)
VastaaPoistaKiitos Vilijaana, suosittelen kokeilemaan!:)
PoistaNäyttääpä hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaIhanan näköstä....otin kans ohjeen heti jemmaan, vaan en ole vielä tehnyt...
VastaaPoistaIhanaahan tämä on. Lime antaa hienon aromin.
Poista