sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Mansikkatorttu ranskankermatäytteellä


Uskokaa tai älkää, on meillä syöty tänä kesänä muutakin kuin mansikoita.. Eilen teimme grillissä esim. hampurilaisia. Tässä kuitenkin mansikkainen versio Kaarina Roinisen reseptistä, joka on ollut todella käytetty ohje leivontabloggareiden keskuudessa. Piirakkaa olen tehnyt milloin vadelmilla, mustikoilla tai mansikoilla. Tässä viime kesän marjatorttu, joka blogin yläbanneristakin löytyy. Kiille ei ole pakollinen, mutta sopii tähän piirakkaan loistavasti. Tämä on ihana piirakka, yksi suosikeistani! Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Mansikkatorttu ranskankermatäytteellä

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
maitoa kostutukseen

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla, pullasudilla.

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
150g Valio crème fraichea
1 dl fariinisokeria 

Päälle vadelmia, mustikoita tai muita marjoja
Halutessasi tee hyytelösokerista kiille 
1  1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan


Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle. Halutessasi valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle. 

9 kommenttia:

  1. Tätä täytyisikin kokeilla. Harvoin tulee ranskankermaa käytettyä leivonnassa, vaikka siinä onkin oma hyvä hapahko maku.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, tuo ranskankermatäyte on loistavaa!:) Tämä on mustikoilla tai vadelmillakin ihanaa.

      Poista
  2. Tämä ohje on yksi lemppariohjeita myös minulla. Mustikkaisenakin on ihnaa...Mustiksen nimellä julkaistu eri lähteissä. En olekkaan koskaan ajatellut että tämä on Roinisen käsialaa... vaikka hänen kirjat kaikki hyllyssä/käytössä ovatkin... teen täytteen monasti myös rahkasta, toimii niinkin hyvin. Ei tietenkään ihan samanoloista ole, vaan mulla on pari kahvivierasta jotka syövät mieluummin tätä rahkaversiona. Puolukkaisena versionakin on muuten ihanaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullahiiren Tarulta olen aikoinaan ohjeen ottanut ja hänen blogistaan olen lukenut, että alunperin tämä ohje on Roinisen käsialaa. En edes tiedä minkälaisena versiona on hänen kirjassaan, mutta villi veikkaus että juuri mustikkaisena. Rahkaversiokin toimii varmasti. Puolukoilla ei ollakaan vielä kokeiltu.

      Poista
  3. ei mansikoita voi syödä ainakaan liikaa,vai voiko ;) kiva ohje,kun täytettä ei kypsennetä mitenkään,tulee tehtyä vaan senkaltaisia piiraita aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niitä voi. Täytyyhän niistä nauttia tuoreeltaan, kun on saatavilla.;) Kivan raikas torttu on, kun vain pohja kypsennetään uunissa. Maistuu kesällä ja on helppo tehdäkin.

      Poista
  4. Herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä kuulostaa raskankerma on yksi omista suosikeistani :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskankerma toimii kyllä loistavasti makeissakin piirakoissa.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥