maanantai 1. heinäkuuta 2013

Mökkiviikonlopun ruokia


Kahta erilaista vihreää salaattia, coleslawia, halloumia, grillattuja sipuleita ja tomaatteja, grillattua kanaa & mangoaiolia, uusia perunoita, tilli-kermaviilikastiketta ja savulohta.


Tällaista kaali-porkkanasalaattia tällä kertaa. Kyllä se vaan maistuu hyvältä näin kesällä.

Coleslaw

½ - 1 varhaiskaalia
2 pientä porkkanaa
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
1 prk ranskankermaa
1 dl kevyt majoneesia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl Rajamäen hunaja-omenaviinietikkaa

Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Tee kastike, sekoita ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon hyvin sekoittaen. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.


Mangoaioli 

Resepti Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Ohje on alunperin Koti ja Keittiö -lehdestä.

Tämä aioli oli aivan ihanaa grillatun kanan kanssa! Tänään syömme loput perunalastujen kera.

1 dl mangochutneyta
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna


Yhdistä keskenään mangochutney, majoneesi, ranskankerma ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin ja pane kastike viileään.


Tilli-kermaviilikastike kalalle

Tällaisia kylmiä kastikkeita tehdään usein kalan lisukkeeksi.

1 prk kermaviiliä
1 dl kurkkusalaattia
1 dl hienonnettua tilliä
ripaus sokeria tai 1 tl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja sitruunapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon kurkkusalaatti, tuore hienonnettu tilli sekä mausteet. Sekoita hyvin ja laita viileään maustumaan.


Nyt tekee mieli tehdä hedelmäisiä salaatteja. Vesimelonia, omenaa, ananasta tai rypäleitä tuntuu nyt kuluvan.

Vesimeloni-fetasalaatti 

jäävuorisalaattia
kurkkua
miniluumutomaatteja
omenaa
vesimelonia
salaattijuustokuutioita
basilikaa
kesäsipulia

Vihreä salaatti

lehtisalaattia
kurkkua
tuoreita herneitä
vihreä omena
tilliä 
basilikaa

2 kommenttia:

  1. Ihania kesäherkkuja! Coleslawta täytyisi taas pitkästä aikaa tehdä. Varhaiskaalia on tullut ostettua vaikka kuinka monta kertaa sitä varten, mutta ne ovatkin sitten menneet muuhun tarkoitukseen.;) Mangoaioli on hyvää, varsinkin jos valkosipulista pitää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Varhaiskaalista on meillä tehty nyt kaalipataa ihan viikottain, joten nyt oli jo coleslawin vuoro. Se sopii niin hyvin grilliruokien kaveriksi. Mangoaioli on kerrassaan loistavaa, ja valkosipulista pidämme paljon.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥