maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mustaherukka-Mojito


Perinteiseen Mojitoon kuuluu minttu, mutta drinkin voi valmistaa myös mustaherukan lehdistä, kuten tässä Maistuis varmaan sullekin! -blogin ohjeessa on tehty.

Jatkossa taidamme käyttää enemmänkin mustaherukan lehtiä, sillä niin hyvää tämä oli. Meni ihan perinteisen juoman edelle!

Mustaherukka-Mojito

2 limetin lohkoa
3 mustaherukan lehteä
2 tl fariinisokeria
2 - 4 cl vaaleaa rommia
1 1/2 dl sitruunasoodaa (käytin Vichyä)
jäämurskaa

Laita lasiin limetin lohkot, mustaherukan lehdet sekä fariinisokeri. Murskaa ainekset kevyesti. Lisää lasiin jäämurska, ja kaada päälle rommi sekä sitruunasooda.

6 kommenttia:

  1. AH ja NAM! ;D Täytyypä testata!

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa ja näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu myös, mikäli vieraitani on uskominen.:)

      Poista
  3. Mustaherukan lehdissäkin on hyvä maku. Hyvä vaihtoehto mojitoaineksiksi, jos pihassa kasvaa mustaherukkaa, muttei minttua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä aion kyllä suositella vielä monille. Minttuakin meillä on montaa eri lajia, mutta mustaherukkaa löytyy vielä enemmän. Kiva on välillä lehtiäkin käyttää. Louhisaaren juomaakin täytyy joskus koettaa tehdä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥