maanantai 8. heinäkuuta 2013
Sacherkakku
Itävaltalainen Sacherkakku on monien rakastama klassikko. Tämän kakun tein viikonloppuna veljelleni läksiäiskakuksi, tämä on hänen suosikkinsa! Tänään veljeni sitten lähti armeijaan!
Sacherkakku
(Valio)
15 annosta
Pohja:
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (300 g) aprikoosimarmeladia
Kuorrutukseen:
100 g taloussuklaata
nokare voita
1/2 dl kuohukermaa
Mittaa voi ja suklaa kattilaan, ja sulata alhaisella lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.
Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
- Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
oi mikä ihanuus ja herkullinen kuva =P en ole ikinä tätä herkkua ''uskaltanut'' tehdä
VastaaPoistaHeh kiitos.:) Eipä tämä nyt niin vaikea ole tehdä, eli kannattaa uskaltaa. Uskalsinhan minäkin, ja vaikka kakku ei nyt mikään ihan mallikelpoinen ole, niin maku hipoo kyllä täydellisyyttä.;)
PoistaMikä herkku, nam.:)
VastaaPoistaKiitos!:)
PoistaEn kyllä ymmärrä, miksi ihmiset eivät tykkää Sacher-kakusta! Siis niin ihanaa kakkua ei olekaan <3 Upea leivonnainen kertakaikkiaan, voisin vaikka tehdä tällä reseptillä :)
VastaaPoistaMeillä ainakin tästä kakusta pidetään paljon!:) Olen suuri suklaan ystävä. Tee ihmeessä, tämä on mielestäni oikein perinteisen oloinen resepti.
PoistaNyt sai veli mahtavan kakun! :) Kauniin kiiltävä pinta kuorrutteessa. Sacher on aina vaan yksi ihanimpia kakkuja, vaivansa väärtti sanon minä ;)
VastaaPoistaKiitos Taru! Luin myös Kinuskikissan vinkit ja ainakin sain tasaisemman tuloksen kuin yleensä.;) Ensi kerralla täytyy kokeilla sillä tekemälläsi reseptillä.:)
PoistaBlogissani on sinulle tunnustus :)
PoistaKiitos! Täytyypä käydä kurkistamassa.:)
PoistaItse pidän tästä aivan suunnattomasti. Onneksi vielä puolikas kakku odottaa pakasteessa. Pitääkin varmaan kuvan katselu lopettaa tai jalat vie pakasteen luo... :D
VastaaPoistaTämä on suklaan ystävän kakku! Onneksi veli ei kaikkea syönyt yksin, joten me muutkin saimme herkutella..:) Varsinkin iltasella on vaarallista käydä blogikierroksilla, nälkähän siinä tuppaa aina tulemaan.;)
PoistaOnpas kaunis kakku! Itsekin olen jo pitkään halunnut valmistaa ja maistaa (myönnän, en ole koskaan sitä syönyt :D) sacherkakkua. Tämä sun reseptis antaa lisämotivaatiota uskaltamaan :)
VastaaPoistaKiitos paljon!:) Sacherkakkua kannattaa kyllä kokeilla, on mielestäni sen arvoinen. Kakku vain paranee jääkaappisäilytyksessä. Samana päivänä kakkua ei kannata syödä, jos vain malttaa seuraavaan päivään odotella. Kakun kruunaa kermavaahto ja hyvä kahvi.
PoistaSacher on todella ihanaa! Veljesi kelpasi, kun sai tuollaisen herkkukakun läksiäisiksi. Upea on kiilto pinnassa.:)
VastaaPoistaNiinpä, ihanaa on! Taisi tämä olla veljen mieleen.:)
PoistaSuklaafanin unelmakakku... yhteen aikaan tuli tehtyä sacheria aika usein ja sillon aina keittelin kuivatuista aprikooseista soseen itse...tykätään voimakkaan aprikoosin mausta... on hyvää. Nyt en ole vuosikausiin tehnyt sacheria.... syksymmällä sitten.
VastaaPoistaOnhan tämä yksi parhaimmista kakuista. Ehdoton klassikko ja todella suklainen. Syksyllä suklaakakut maistuvatkin parhaimmilta.
PoistaNam! Meillä oli myös viime viikonloppuna suklaakakkukemut. Tein umpisuklaakakun jossa oli suklaapohja, suklaatäyte ja suklaakuorrutus. Oli hyvää, sillä suklaamäärällä :D seuraavaksi ajattelin kokeilla samantyypistä kakkua mutta pienellä hillolisällä sinne väliin :)
VastaaPoistaTuollainen umpisuklaakakku kuulostaa kyllä vähän liiankin hyvältä. Itse kun olen vahvasti sitä mieltä, että suklaata ei voi olla koskaan liikaa.;)
Poista