maanantai 5. elokuuta 2013

Muhkeat sitruuna-mustikkaletut


Kaapissa odotti käyttämistä yksi Valion sitruunarahkapurkki. Nopeaa herkkua miettiessäni, päätin tehdä Valion muhkeita lettuja. Mustikat sopivat sitrushedelmien kanssa yhteen, joten laitoin lettuihin myös pensasmustikoita. Monia on suuri leivinjauheen määrä mietityttänyt, mutta se ei valmiissa letuissa maistu.

Munattomia näistä letuista tuli, sillä unohdin kananmunat kauppaan ja mökiltä ei viitsitty uudelleen lähteä kaupoille, hieman rakenne kärsi, mutta kyllähän näistä lettuja tuli, laitoin kananmunan kuitenkin sulkuihin reseptiin, se kannattaa lisätä, mutta ilmankin siis selviää.

Muhkeat sitruuna-mustikkaletut
laktoositon, munaton

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria 
1 rkl leivinjauhetta
1 prk (250 g) Valion sitruunarahkaa (laktoositon)
2 dl laktoositonta maitojuomaa
1 dl (pensas)mustikoita
(+ 1 muna)

Paistamiseen
Laktoositonta juoksevaa rasvaa (esim. Oivariini)

Tarjoiluun
marjahilloa ja/ tai pakastemarjasurvosta
laktoositonta kermavaahtoa
tuoreita marjoja

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää (muna), rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa lisäkkeet ja laita ne tarjolle.
Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettusia. Tarjoa lämpiminä marjojen, hillon ja kermavaahdon kera.

- Valion muhkeita lettuja on tehty lähiaikoina myös Mimmin blogissa täällä,
sekä Vilijaana teki myös lemon curdilla maustettuja sitruunaisia muhkeita lettuja täällä.

12 kommenttia:

  1. Ihania lettuja.:) Oikein alkoi tekemään nyt mieli, kun lettujen paistamisesta on taas aikaa. Tämä kesä on mennyt jotenkin niin nopeaan, ettei kertaakaan ole ehtinyt edes muurinpohjalettuja paistamaan.

    Alkaa olla motivaatio kateissa kommentoinnin suhteen. Äsken katsoin yhteen blogiin, mihin aiemmin päivällä jätin useamman kommentin, eikä yhtään enää ollut näkyvissä.:( Blogger on siitä huono, ettei taida olla sellaista ylläpitoa kuin vuodatuksella ainakin aikoinaan, että saattoi sähköpostilla ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Viikonloppuna täytyy vissiin tavallisia lettuja paistella, kun se pikkuveli tulee lomille ja kaipasi hirveästi lettuja.:)

      On kyllä aika epämiellyttävä ongelma! Kunpa täällä bloggerissa olisi esim. sellainen systeemi, että saisi tutut kommentoijat varmistettua, etteivät kommentit menisi roskapostilaatikkoon. En ymmärrä miksi ongelma vaivaa juuri sinua, minunkin blogissani lähinnä ainoastaan sinun kommenttisi päätyvät roskapostikansioon, satunnaisesti joiden muidenkin kommentit.:( Surkea homma!

      Poista
  2. Oi ku näyttää herkulliselta! Tuli nyt hirveä lettuhimo :D Hieno valokulma muuten tässä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista.:) Täytyyhän sitä muutaman kerran kesässä lettuja paistella.;)

      Poista
  3. Sitruunan maku ja mustikat ovat hyvä yhdistelmä...varmasti myös näissäkin. Pitäskin tehä muhkeita lättyjä jo uudemman kerran...vaan tuntuu ettei nyt viikolla ehi mitään, kun työt on taas alkaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämäkin versio varsin hyvää oli. Arki-iltoina ei paljoakaan jaksa, ja helteiset ja kosteat ilmat vievät loputkin voimat. Loppu viikolla ajattelin taas jo jotain leipoa.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥