lauantai 17. elokuuta 2013

Pekaanipähkinä-banaanikakku kinuskikuorrutteella


Tänään oli sadepäivä, joten jäinkin kotiin leipomaan enkä lähtenyt vielä mökille. Ehkäpä huomenna on aurinkoinen sää ja pääsen sienestämään. Leivoin mielettömän herkullista texmex-piirakkaa, jonka reseptin laitan blogiin myöhemmin. Leivoin myös tätä pehmeän ja suussa sulavan makuista kakkua, johon tulee monia lempiasioitani. Rakastan kaikkia banaanileivonnaisia. Kinuskistahan nyt pitävät ihan kaikki... Alkuperäisen ohjeen saksanpähkinät vaihtuivat omassa kakussani lempipähkinöihini: pekaaneihin. Loistava yhdistelmä. Mielestäni kakku oli parhaimmillaan hieman lämpimänä kahvin kera. Kylkeen olisi sopinut jäätelökin. Kerrassaan ihanaa! Kiitokset hyvästä reseptistä Mimosan Kaakao Kermavaahdolla -blogiin!

Pekaanipähkinä-banaanikakku kinuskikuorrutteella

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Täyte:
2 banaania
pekaanipähkinöitä

Kakkupohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita


Keittele ensin kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri pannulla. Sekoittele kinuskia ja anna sen kiehua rauhassa 10 - 15 min. Kaada valmis kinuski voideltuun (leikkasin vuokaan myös pyöreän palan leivinpaperia) kakkuvuokaan odottamaan taikinan valmistumista.

Vatkaa kakkupohjaan tulevat munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sulatettu voi varovasti sekoitellen.

Asettele pekaanipähkinät (tai saksanpähkinät) ja pilkotut banaanit kinuskin sekaan, kaada päälle taikina ja paista uunissa +180 asteessa 30 - 40min. Peitä kakku foliolla, jos se näyttää tummuvan liikaa. Kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle.

17 kommenttia:

  1. Taatusti ihanaa piirakkaa! :)

    VastaaPoista
  2. oioi näyttää äärimmäisen herkulliselta =P

    VastaaPoista
  3. Ihanat ovat ainekset, joten eihän tämä voi olla muuta kun makeaa tahmeaa HERKKUA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahmean hyvää on! Parhaimmillaan juuri uunista tulleena.

      Poista
  4. Hihii tää on kyl niin herkkua!! :-) Mun pitäis kuulemma tehdä tätä taas uudestaan joskus ja niin mä kyl varmaan teenki pian :-)

    VastaaPoista
  5. Apua, tuossa lähtisi kyllä mopo käsistä. Onneksi meillä on monta syöjää niin ei tulisi itse herkuteltua liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Kinuskisten leivonnaisten kanssa tuppaa lähtemään mopo käsistä.;) Meilläkin porukkaa onneksi riittää, en tiedä mitä siitä tulisi jos kaksin pitäisi kaikki syödä. Ei voisi kovin usein leipoa.:)

      Poista
  6. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Tuo kakku ei varmastikaan anna rauhaa ennen kuin se on loppu.:) Texmex-piirakka kuulostaa myös lupaavalta. Suolaisia piirakoita ei ole tullutkaan aikoihin leivottua, joten reseptiä odotellessa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellaista pehmoisen hyvää. Jos tykkää banaanileivonnaisista, suosittelen kokeilemaan. Kaikki eivät pidä uunissa käyneen banaanin koostumuksesta / mausta. Itse tykkään kovastikin.:) Kiitos muistutuksesta, tacopiirakan ohje on nyt blogattu!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥