perjantai 23. elokuuta 2013

Sitruunakakku


Aina välillä tekee mieli leipoa perinteisiä kahvikakkuja, kuten vaikka tiikeri- tai sitruunakakkua. Sitruunakakun reseptin nappasin tällä kertaa Rakkaudesta ruokaan -blogista. Perinteisessä sitruunakakussa on raikas maku! Alkuaikoina treffaillessa mieheni teki minulle sitruunakakkua.. Tosi suloista!

Sitruunakakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori ja mehu

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon yhdistetyt kuivat aineet, sitruunamehu sekä kuori. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

10 kommenttia:

  1. Kiva perusohje, pitäis pitkästä aikaa leipoa ihan tuommoista tavallista kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä täytyy näitä perinteisiäkin reseptejä tehdä, vaikka kaikkea uuttakin on kiva kokeilla.:)

      Poista
  2. Kaunis ja hyvän makuinen!:) Olisi kiva, kun saisi tuon toisenkin osapuolen joskus innostumaan kokkailusta muutenkin kuin vain joskus perunankuorijan roolissa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sitruunahan on aina hyvää leivonnaisissa. Vähän pienempään vuokaan olisi pitänyt tehdä. Vilijaanan tekemä kakku oli paljon mehevämmän ja korkeamman näköinen!:)

      Poista
  3. Aina yhtä herkullista....sitruunafanin mielipide.

    VastaaPoista
  4. Ja höpsistä...ensimmäisenä kun näin kakkusi,ajattelin että onpa kaunis,kauniimpi kuin minun :D sinulla on tosi kiva sydän vuoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh kiitos Vilijaana.. Tuo sydänvuoka on osoittautunut kyllä hyväksi ostokseksi.:)

      Poista
  5. Muistaakseni äitin reseptissä oli myös vaahdoksi vatkattu kerma lisänä, pitäisi kokkeilla myös sillä tavalla. Tietääkö ketään tämän reseptin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne! En olekaan kuullut sellaisesta versiosta, pitääpä kaivella ohjeita ja kokeilla joskus. Mimmi saattaisi kahvikakkumestarina tietääkin tällaisen ohjeen.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥