torstai 1. elokuuta 2013

Suklaasuun mökkikakku


Uusimmasta Maku-lehdestä 3/2013 nappasin kokeiluun jo tämän helppoakin helpomman suklaisen / kaakaoisen kakun. Itse tein kakun uunissa paistaen, mutta kakun voi tehdä myös mikrossa! Kakun voi jättää hieman mutaiseksi tai paistaa kypsäksi. Kaakaoinen kuorrute sekä tuoreet vadelmat kruunaavaat helpon herkun. Kakku kestää myös hyvin säilytystä.

Suklaakakkua ja vadelmia
8 palaa

2 dl fariinisokeria
2 kpl munaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl auringonkukkaöljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
50 g suklaata (rouhittuna)
Kuorrutus
2 3/4 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 rkl kevytmaitoa
Lisäksi
200 g mascarponejuustoa (tai kuohukermaa 2 dl)
Vatkaa fariinisokeri, munat, maito ja öljy vispilällä tasaiseksi seokseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi suklaarouhetta.

Voit paistaa Suklaasuun mökkikakun uunissa tai mikrossa.

Uunissa: Pingota pieneen irtopohjavuokaan (Ø 21–22 cm) leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, riippuen siitä, haluatko kakun hieman kosteaksi vai täysin kypsäksi.

Mikroaaltouunissa: Voitele pyöreä silikonivuoka (Ø 24 cm). Levitä taikina vuokaan. Kypsennä 850 W:n teholla 5–7 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sulata voi ja lisää maito. Kaada neste sokeri-kaakaoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Myös kuorrutteen valmistus onnistuu mikrossa. Siivilöi tomusokeri ja kaakao kulhoon. Lisää voi ja maito. Lämmitä 30 sekuntia kerrallaan, kunnes voi on melkein sulanut. Sekoita tasaiseksi.

Levitä lämmin kuorrute lämpimän suklaakakun päälle. Koristele kesäisillä marjoilla. Tarjoa Suklaasuun mökkikakku vaahdotetun mascarponen tai kerman kanssa.

- Resepti esiteltiin Maku-lehdessä "Lukijan ohje"-sarjassa, ohjeen oli lähettänyt Julia Sirén.

6 kommenttia:

  1. Onpas mahdottoman helppo ohje ja tuo mikrossa kypsennys sai multa suun auki... :D Kaikkea ne keksiikin!
    Vadelmat ovat kyllä niin ihania marjoja :) Itse olen ostanut nyt vadelmia luomutilalta ja ihmetellyt niiden kauneutta täällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämän voi tosiaan tehdä mikrossa! Aina välillä tällaisia ohjeita tulee vastaan. Varsinkin joissain 80 - 90 luvun tienoilla kakun tekeminen mikrossa ei ollut mitenkään outoa, päätellen niistä lukuisista resepteistä sen ajan kirjoissa / lehdissä.:)

      Poista
  2. Joskus vuosia sitten tuli tehtyä semmoista kahvikakkuakin usein mikä kypsennettiin mikrossa.... löytysköhän ohje vielä jostain??? Kyllä maistuis tällainenkin hieman kosteana ja vadelmat nyt kruunaavat minkä vaan leivonnaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joitakin kakkureseptejä olen nähnyt äidin vanhoissa arkistoissa. Muistelen, että täällä blogeissakin on joitain mikrokakkuja joskus nähty. Suosituin lienee kuitenkin mukikakku versioineen.. Saattaa ohje edelleen löytyä, näillä resepteillä kun on tapana kulkeutua sukupolvilta toisille.

      Poista
  3. Nam tämä näyttää juuri sellaiselta kakulta josta minä pidän, paljon suklaata, tuoreita vadelmia ja helppotekoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaakakkuja ei voita mikään ja tuoreet vadelmat ovat niin mahtavia, että saavat minkä tahansa kakun loistamaan.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥