perjantai 23. elokuuta 2013

Tacopiirakka


Tämän herkullisen kuuloisen piirakan reseptin löysin ahkeralta leipurilta, Nannelta, joka pitää tunnelmallista Elämää Koivurannassa -blogia. Nanne oli ottanut ohjeen Hella & houkutus nimisestä blogista.

Piirakka oli miedon ja lempeän makuista! Suosittelen kokeilemaan Texmexiä tässäkin muodossa. Suolaisia piirakkareseptejä kun ei tunnu olevan koskaan liikaa.

Tacopiirakka

Pohja:
50 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ dl maitoa

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chili
1 pss tacomaustetta
1 dl vettä
pakastemaissia
2 tomaattia
½ prk salsakastiketta
2 dl kermaviiliä
2 dl juustoraastetta

Pinnalle:
1 punasipuli viipaloituna
nachoja

Sekoita huoneenlämpöinen margariini kuivien aineiden kanssa. Kaada joukkoon maito ja nypi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Laita jauheliha paistumaan pannulle. Kun jauheliha on paistunut, lisää tacomauste ja vesi. Lisää joukkoon myös pilkottu chili sekä pakastemaissi. Anna kypsyä, kunnes vesi on haihtunut lähes kokonaan. Kaada jauheliha taikinapohjalle. 

Pilko tomaatit ja laita ne jauhelihan päälle. Lisää päälle salsakastike. Sekoita kermaviili ja juustoraaste ja levitä seos päällimmäiseksi.


Paista piirakkaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ota piirakka hetkeksi pois uunista ja lisää päälle punasipulin renkaita sekä nacholastuja. Laita piirakka uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

Eivätkö Habaneroni olekin suloisia? Lisää tulisuutta toivova laittakoon piirakkaan vahvempia makuja.

14 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!:) Jauhelihaa en ole vielä alkanut syömään. Se ei ole oikein houkuttanut, ehkä koostumuksensa takia. Tällainen piirakka voisi olla hyvä konsti opetella taas jauhelihaakin syömään.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan. Voisin kuvitella, että tässä muodossa jauhelihakin saattaisi toimia, vaikka olet siitä aikoinaan vieraantunut.:)

      Poista
  2. Ja voihan tässä kokeilla jauhelihan tilalla jotain muutakin. Minusta esim. broisku sopii erityisen hyvin meksikolaisiin ruokiin. Yleensä tulee vaan käytettyä jauhelihaa, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan muuten, jostain kanasuikaleista tulisikin varmaan hyvä. Kiitos, Nanne! Ei käynyt ollenkaan mielessä, että voisihan jauhelihan korvata muullakin lihalla.:)

      Ja suloisia, pieniä habaneroja. Onko potkua?:) Omanikin on jo vaihtaneet väriä, mutta ovat jotain ryppyisempää sorttia kuin nuo, ja väriltään keltaisempia. Tai sitten väri vielä syvenee kypsyessä.:)

      Poista
    2. Hyvä idea Nanne! Ensi kerralla täytyykin tehdä broilerista meksikolaista. Luulenpa, että tähänkin piirakkaan sopii vähintään yhtä hyvin - ellei paremmin!:)

      Katja, itselläni kävi mielessä vain jauhelihan korvaaminen esim. soijarouheella tai -suikaleilla, mutta Nannen ehdotus todella oli hyvä, kun kanaa kuitenkin syöt! Ehkäpä innostut vielä joskus jauhelihastakin. Meillä on aina pakastimessa naudan jauhelihaa, siitä on niin helppo tehdä arkiruokaa - välillä isolle, välillä pienelle porukalle.:)

      Poista
    3. Niin tosiaan, noista habaneroista piti vielä kertoa. Potkua todella piisaa, minulle aivan liikaa. Jopa mieheni, joka on chilien suurkuluttaja, oli aivan tuskissaan. Hänkään ei pystynyt kokonaista syömään kerralla. En tiedä tuosta lajikkeesta sen tarkemmin, mutta siemenet on jenkeistä saakka! Ystävämme asuu siellä ja toi siemeniä mukanaan, kun tuli viettämään aikaa Suomeen. Saimme pienen taimen edellisenä kesänä ja ajattelin ettei siitä kerkeä tulla mitään, kun on ollut niin kylmä kesä. Otin habaneron syksyllä sisälle ja se pudotti joitain lehtiä, mutta selvisi talven yli.. Vaihdoin keväällä sen isompaan ruukkuun ja olen antanut ravinnetta. Tänä kesänä se on tuottanut jo satoa, parikymmentä habaneroa on tuossa nytkin odottamassa. Ajattelin kuivata niitä.:)

      Poista
  3. Ihanan näköistä piirakkaa! Muutenkin kivoja ohjeita täällä blogissasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuli hyvännäköinen piirakka.:) Mukavaa jos tykkäät!

      Poista
  4. Tämän piirakan minäkin korvamerkkasin kun sen Nannella näin. Kuulostaa superhyvältä, joku päivä pitäisi tehdä meillekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä varmaan moni innostuu kokeilemaan. Tällaiset maistuu lapsillekin. Kivaa purtavaa esim. saunailtaan tai illanistujaisiin.:)

      Poista
  5. Vaikuttaa lupaavalta piiraalta niin jauhelihaversiona kuin broilerisenakin... jotain pikkasen tämän tapaista olen joskus tehnyt rukiisella pohjalla, vaan se ohje ei päässy blogiin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla kokeilen broileriversiota. Kyllä oli maukasta piirakkaa! Tehdään toistekin. Ainahan texmex toimii.

      Poista
  6. kivan tuntuinen piirasohje,tykätään nachopaistoksistakin,varmasti tästä myös =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nachopaistos on mielettömän hyvää! Kyllä texmex taipuu moneksi.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥