sunnuntai 11. elokuuta 2013

Toscapiirakka


Perinteinen toscapiirakka on varmasti monen lapsuudestakin tuttu herkku. Piirakka tuntui maistuvan, sillä kanssasyöjän kommentti oli "maistuu ihan mummin tekemältä!"

Ohje on Otavan Kotiruoka -kirjasta. Tätä pohjaa olen käyttänyt myös marjapiirakoihin ja esim. pehmeään omenapiirakkaan.

Toscapiirakka
(pellillinen)

Pohja: 4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
1,5 dl sulatettua rasvaa (150 g)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 vehnäjauhoja

Kuorrutus:
200 g mantelilastuja
1 1/3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl maitoa (tai kermaa)

Vatkaa munat & sokeri vaahdoksi. Lisää mausteet & sulatettu rasva. Lisää maitoa vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15-20 min.

Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Paista edelleen uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä n. 10 min, kunnes kuorrutus on saanut väriä.

Lisäys 12.8. Toscapiirakkaa meillä tehdään aika usein ja sama ohje löytyykin jo täältä.

Loppukesää ja alkavaa syksyä ajatellen omenainen toscapiirakka on ajankohtainen ja kannattaa testata.

4 kommenttia:

  1. En ole koskaan tehnyt perinteistä toscapiirakkaa. Aina tulee tehtyä vain joku toscapäällysteinen raparperi- tai omenakakku. Perinteinen piirakkakin on silti hyvää. Pidänpä sen nyt mielessä, kun syksymmällä on syntymäpäiviä...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki toscapiirakat ovat hyviä, olivat sitten perinteisiä tai tuunattuja!:) Raparperiversio on kokeilulistalla, sitä ajattelin kokeilla syksyn tai talven aikana, sillä raparperia päätyi myös pakastimeen.:) Omenaversion lisäksi olen tehnyt toscapiirakkaa päärynästä, sekin on hyvää.

      Poista
  2. minäkin jäin miettimään,että olenko ihan oikeaa tehnyt,vai vaan toscapäällysteisiä muita piirakoita,mutta se tosca on ihanaa missä tahansa ;)hyvältä näyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosca on aivan loistavaa. Sillähän voisi kuorruttaa melkein mitä vaan.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥