sunnuntai 11. elokuuta 2013

Valkosuklaa-mutakakku


Suurena mud cake-fanina olen jo pitkään pohtinut valkosuklaisen mutakakun toteuttamista. Sellainen herkku tulikin vastaan hetki sitten Open Café -blogissa. Kakku ei ole mistään kevyimmästä päästä, koostumus on todella tiivis ja mehevän kostea. Kakun kanssa voi tarjoilla kermavaahtoa ja marjoja.

Valkosuklaa-mutakakku

3 dl maitoa
5 dl sokeria
200 g valkosuklaata
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Kuumenna maito ja sokeri höyryävän kuumaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuuman maidon joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja margariini. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi, käytä kierrevispilää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 24 cm vuokaan. Paista 160 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.

14 kommenttia:

  1. Onpas hyvä idea! Ei ole koskaan tullut mieleen tehdä mudcake valkosuklaasta. Voiko tuohon jättää sitä pehmeetä keskustaa vai onko se koostumus sitten sen verran erilainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta koostumus oli erilainen! Tummasta suklaasta tehtynä tykkään jättää kakun aika mutaiseksi, kuten tässä: http://mustikkasuuleipoo.blogspot.fi/2013/05/mutakakku.html

      Kakku kypsyi niin tasaisesti kauttaaltaan, ettei välimuotoa tuntunut olevan vellin ja kiinteän massan välillä vaikka seurasin tilannetta vähän väliä! Ohje eroaa mutakakusta aika paljon, ja paistetaan miedolla lämmöllä, siinä muutama syy miksi luulen tuloksen olevan erilainen. Kakku oli kyllä silti tahmaista ja kosteaa, mutakakkumaista. Kuva ei tee oikeutta kakun mehevyydelle.:) Koostumus on tosi miellyttävä!

      Poista
  2. Vaikuttaa kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  3. Mutakakku on ihanaa. Itse ei ole tullut tehtyä, kun se kaupan pakastekakkukin on niin hyvää. Täytyisi kyllä joskus kokeilla perinteistä mutakakkua sekä myöskin tätä valkosuklaista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.:) Kyllä perinteinen mutakakku vie vielä voiton omassa kategoriassani, mutta olen muutenkin enemmän tumman suklaan ystävä.:) Makeaa ja hyvää tämä valkosuklainen kakku oli, mutta vaati kyllä seurakseen jotain raikasta.;)

      Poista
  4. Tämä on taatusti hyvää! Mutakakut ovat niin ihania :) Itsekin tein valkosuklaisen version mutakakusta pari, kolme kuukautta sitten. Siihen tuli sitruunaa, joka raikasti muuten melko makeaa kakkua hyvin. Se jäi sellaiseksi oikein mutaisen kosteaksi, hieman sitkeäksi.

    Tätäkin pitää ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Oli makeaa ja hyvää, itse kaipasin jotain raikkautta lisää, joten sitruunainen (ja mutainen!) versiosi kiinnostaa, täytyypä ottaa blogistasi ohje talteen tulevaisuutta varten.:)

      Poista
  5. varmasti herkullista =P tämä on taas uusi leivonnainen minulle,enpä ole sattunut missään näkemään vaaleaa mutakakkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiitos.:) Seuraavalla kerralla omalla kokeilulistallani on blondie, brownien serkku.:D Valkosuklaa sopii kyllä melkoisen hyvin leivonnaisiin, sellaisenaan en sitä syö ollenkaan!

      Poista
  6. Kyllä se on vaan niin, että tästä sun blogistasi saa niin muikeahtavaisia ideoita! Haluaisin kokeilla melkein kaikkea, mutta kun meillä kotona asuu porukkaa, joka ei piittaa hienoimmista mauista. En ymmärrä miksi! Mutta tämän mutakakun otan työ alle seuraavaksi, on se vaan kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aivan ihanasta kommentista.:-) Mukavaa, että reseptit miellyttävät ja lukijana viihdyt! Makuja on monia, ehkä sinun täytyy hieman yrittää totuttaa perhettäsi oudompiin makuihin! Minä olen antanut perheelleni "siedätyshoitoa" jo monta vuotta.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥