torstai 15. elokuuta 2013

Vaniljainen mansikkapiirakka (jogurttitäytteellä)


Yhteishyvän ruokaliite ei taaskaan pettänyt, kun kokeilin vaniljaista marjapiirakkaa (3/2013). Erilaiset jogurttitäytteiset piirakat ovat olleet nyt meilläkin suosiossa ja vielä ainakin yksi jogurttinen marjapiirakka on kokeilulistallani. Pakastekuningatarmarjat vaihtuivat tuoreisiin mansikoihin, kun niitä vielä oli saatavilla. Pitäähän sitä mansikoista nauttia niin kauan kun niitä on tarjolla. Mansikoita kannattaa käyttää piirakoihin! Sopivat nimittäin todella hyvin, tämä piirakka ylsi omassa kategoriassani hyvin korkealle.

Vaniljainen marjapiirakka
10 annosta

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Täyte:
3 dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
300 g pakastekuningatarmarjoja (tuoreita mansikoita)
2 rkl perunajauhoja

Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.


16 kommenttia:

  1. upea,kyllä maistuisi...mitenhän tuo on mennyt nyt ohi vallan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Alkuperäisessä ohjeessa oli tosiaan käytetty pakastekuningatarmarjoja, koska ohjekin on julkaistu kevättalvella! Ohje löytyi nimellä vaniljainen marjapiirakka. Tosi hyvä ohje oli.:)

      Poista
  2. I H A N A A!! Kaikki tuoreet marjat maistuu niin hyviltä piirakoissa... pakkasen jälkeen maku jotenkin "häviää"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi.:) Ei tuoreita marjoja voita mikään! Samaa mieltä olen, pakastuksen myötä maku vähän kärsii, varsinkin mansikoissa.. Kesällä tulee marjoja käytettyä kyllä melkein joka päivä.:)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Marjapiirakat on hyviä leipomuksia ja jostain syystä niistä muuten tulee aina sinun blogi mieleen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hih, johtuisikohan se ihan blogin nimestäkin?;) Käytän kyllä leivonnassa paljon suomalaisia marjoja, sillä ne ovat mielestäni niin mahtava juttu!

      Poista
  4. Täyte kuulostaa ihanalta, onneks meillä on vielä itse kerättyjä mansikoita pakkasessa :-) Näin viikonloppuisin tekee usein mieli leipoa jotain, tää vois olla kyl yks vaihtoehto! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte oli ihanan raikasta, ei liian makeaa. Hyvää varmasti muillakin marjoilla.:) Tänään onkin erityisen kiva leipomispäivä, kun ulkona on sadepäivä! Talvella on kiva muistella kesää ja ottaa marjoja pakastimesta käyttöön.:)

      Poista
  5. Mansikka ja jogurtti yhdessä piirakassa kuulostavat kyllä hyvältä. :)

    VastaaPoista
  6. Pitääpä siepata ohje heti talteen...lehdetkin ovat täynnä ohjeita ja jotenkin hyvällä tavalla joukosta erottuvat ne , joita joku tuttu blogisti on jo ehtinyt tehdä....Ihanan näköinen piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu minulla, kokeilen mieluiten sellaisia ohjeita jotka joku suosikkibloggareistani on jo hyväksi havainnut. Kiitos vaan taas.:)

      Poista
  7. Varmasti on hyvää. Tämän kaltaiset piirakat on meillä suuressa suosiossa, ja useimmiten tulee nykyään täytteisiin käytettyä jogurttia maitorahkan tai kermaviilin asemesta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoja tällaiset piirakat ovat pyöräyttää ja jogurttia tosiaan kaapissa useimmiten on. Rahkaa tai kermaviiliä pitää aina varta vasten ostaa. Tosi hyvää piirakkaa oli, melkein kesän parhaimpia - tuoreet mansikathan sen teki!:)

      Poista
  8. Mäkin kokeilin ja oli herkkua! Vaihdoin tosin mansikat raparperiin ja lisäsin pari lusikallista kanelia ja loistavasti toimi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Raparperi ja kaneli ovat oikein ihana yhdistelmä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥