sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Broileri-aurajuustolasagne


Pirkka-lehden reseptiä mukaillen toteutin tänään broilerilasagnen. Nestemäärää vähensin alkuperäisestä, mausteita laitoin enemmän, käytin täysjyvä lasagnelevyjä ja tuunasin koko komeuden aurajuustolla. Ihan hyvää lasagnea tuli näinkin, vaikka valkokastikkeesta ei ole tietoakaan!

Broileri-aurajuustolasagne

1 rs (450 g) broilerin fileesuikaleita, marinoimaton
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
2 rkl sweet chili kastiketta
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 pieni tlk ananaspaloja
1 punainen paprika
n. 12 kpl täysjyvä lasagnelevyjä
n. 150 g juustoraastetta 
n. 100 g aurajuustoa
Suurus
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Ruskista broilerin fileesuikaleet kasarissa tilkassa öljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista, kunnes broilerit ovat kypsiä ja sipuli kuullottunut. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi ja mausteet. Sekoita suurusta varten vesi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää ruokakerma ja suurus pannulle, sekoita ja keitä muutaman minuutin ajan. Valuta ananaspalat ja hienonna paprika. Levitä lasagnevuoan pohjalle ohuelti broilerikastiketta ja asettele kastikkeen päälle lasagnelevyt. Kaada lasagnelevyille kastiketta. Ripottele tähän väliin paprika- ja ananaspaloja sekä hieman juustoraastetta. Tee toinen samanlainen kerros, jonka päälle lisätään jälleen lasagnelevyjä. Päälimmäiseksi tulee kastiketta. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi voit ripotella lasagnen pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.


Iso kiitos kaikille, kun olette osallistuneet arvontaan sankoin joukoin. Vielä on tämä ilta aikaa osallistua! Ensi viikolla arvon voittajan ja postitan palkintokirjan.

Tervetuloa uudet lukijat! 

8 kommenttia:

  1. Nam!! Tulee niin nälkä tätä kuvaa katsellessa..

    VastaaPoista
  2. Yhdyn edelliseen kommentoijaan, todellakin alkaa nälkä kolkutella!

    VastaaPoista
  3. lasagne on niin herkkua...pitäisi tehdä pitkästä aikaa =)

    VastaaPoista
  4. Lasagne on lempiruokaani.:) Pitää joskus kokeilla broilerista. Aina olen tehnyt vain erilaisia kasvis-/sienilasagneja. Hyvä, herkullinen kuva! Uuniruoat ovat yleensä vähän hankalia kuvattavia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu.. Ei ole aidon lasagnen voittanutta! Minun täytyykin ensi kerralla kokeilla kasvis- ja sieniversiot.:) Kiitos kehuista, välillä onnistuu.;)

      Poista
  5. Tämä ehdottomasti Do listalle :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥