sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Dumlemuffinssit



Eskimon uutuustuotteiden testailu jatkuu. Viime kerralla leivoin pieniä omena-murupiiraita Eskimon piirasvuokiin. Tällä kertaa innostuin tekemään muffinsseja, sillä nämä uudet Tulips muffinssivuoat ovat aika suloisia, suorastaan ylellisiä. Muffinssien päälle voisi vielä pursottaa esim. tuorejuustosta tehdyn kuorrutteen, jolloin tulos olisi entistäkin juhlavampi.

Idea näihinkin ihaniin muffinsseihin lähti suosikkileipurini, Leila Lindholmin kirjasta. Yhtä perustaikinaa voi varioida monin eri tavoin. Tällä kertaa nesteenä kermaviiliä, myös maito käy. Osa vehnäjauhoista on korvattu kaakaojauheella. Jokaisesta muffinssista löytyy namikätkö! Tokihan karkit voi myös pilkkoa pienemmiksi paloiksi ja sotkea taikinan joukkoon. Silloin kannattaa katsoa tarkkaan, että sattumia tulee jokaiseen muffinssiin.

Dumlemuffinssit

150 g voita
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl (aitoa) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl kermaviiliä
12 dumlekarkkia

Sulata voi ja sekoita siihen raastettu sitruunankuori. Vaahdota kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea sulatettu voi sekä kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon. Täytä muffinssivuoat puolilleen, upota jokaiseen muffinssiin dumlekarkki ja nostele taikinaa vielä hieman päälle, niin että makeiset peittyvät. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskiosassa 12-15 min.

18 kommenttia:

  1. Ihania! Nämä olisivat taatusti meidän 12 v. ja hänen kaveripiirin mieleen, kun dumleista tykkäävät kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti dumlemuffinssit lapsille ja nuorille maistuvat! Tuon sitruunan voi jättää poiskin (ehkä enemmän aikuisten makuun). Suklaatakin voisi tuohon taikinan joukkoon sulattaa lisää makua antamaan.:)

      Poista
  2. Ihania muffinssivuokia (noista Dumle-herkuista puhumattakaan)! Täytyypä itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Siis voii ihania, mistä tuollaisia muffini-vuokia oikein saa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista ja Eskimon nettikaupasta. Ovat syksyn uutuuksia, joten pitäisi kaupoista jo löytyä.:)

      Poista
  4. Onpa muuten kivat noi vuoat, tosi näyttävän näköiset! :-) Ja dumle-muffinit, oi nam! Mun tekis mieli leipoa jotain tänään, mut en osaa päättää mitä tekisin kun niin paljon herkullisia reseptejä tulee koko ajan vastaan :-D

    VastaaPoista
  5. Oi jestas nämä on varmasti huipppuhyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi ainakin lapsille ja nuorille maistuvan karkkimuffinssit.:)

      Poista
  6. ihanat muffinssit ja nuo muffinssivuoat,katselin niitä kaupassa mutta ei raaski ;)

    VastaaPoista
  7. Kauniita vuokia. Kivoja uutuuksia on Eskimolta tullut.:) Ja nuo muffinssit... Monta päivää tehnyt mieli suklaata, eikä noita kuvia katselemalla ainakaan helpota.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suklaisen hyviä olivat.:) Tosi juhlavia vuokia, olisivat muffinssit ansainneet vielä jonkin kuorrutteenkin.. Eskimon tuotteet ovat omassa keittössäni paljon käytössä, uutuudet kyllä ilahduttivat.

      Poista
  8. Siis aivan ihania vuokia! Ja muutenkin tulee vesi kielelle, kun näitä kuvia katsoo.

    VastaaPoista
  9. Parhaillaan kokeilemassa näitä ♥ kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Toivottavasti tykkäät, Leilan ohjeet ovat aina niin kivoja.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥