torstai 26. syyskuuta 2013

Lihapullat tomaattikastikkeessa


Tein eilen kerralla isomman satsin lihapullia. Ensimmäinen erä tuli tomaattikastikkeeseen, jota syötiin spagetin kanssa. Toisesta erästä tuleekin jotain ihan muuta!

Lihapullat:
400 g naudan jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 sipulikeittoainespussi
½ dl korppujauhoja
mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl jauhelihamaustetta
Olympus yrttisekoitusta
hienonnettua persiljaa

Tomaattikastike:
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
500 g tomaattimurskaa + tilkka vettä
tuoretta persiljaa
rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl tomaattipyrettä

tuoretta basilikaa

tarjoiluun ja koristeluun
basilikaa ja parmesanjuustoa

Kaada kulhoon kermaviili, korppujauhot ja sipulikeittoainekset. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon haluamasi muut mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita joukkoon kananmuna. Pyörittele massasta pullia ja paista pannulla tai uunissa.

Minä teen lihapullat aina uunissa, eivät ole niin rasvaisia. Lihapullia ei kannata paistaa liian kuiviksi.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kasarissa öljytilkassa. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kasariin, anna pehmetä. Lisää tomaattimurska ja tölkin huuhdevesi. Mausta. Anna hautua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Lisää valmiit lihapullat joukkoon ja hauduta vielä hetki. Viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa spagetin kanssa.

6 kommenttia:

  1. Kaunis annos, tykkään paljon lihapullista tomaattikastikeessa. Joskus keittelenkin lihapullat tomaattikastikeessa, jos ei uunia viitti ihan pienen määrän takia kuumennella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sama homma, tosin viime kerrasta kului jo tovi. Usein tulee nimittäin tehtyä bolognesekastiketta spagetin kanssa.:)

      Poista
  2. Todella hyvän näköistä.:)

    VastaaPoista
  3. herkkuruokaa =P me tykätään lihapullista joihin tulee sipulikeittoaineksia,vaikka on ns.perinteisetkin hyviä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee tehtyä tavallisia, sekä "oikaistua" sipulikeittoaineksilla. Molemmat ovat herkullisia vaihtoehtoja.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥