tiistai 24. syyskuuta 2013

Lohi-parsakaalipiirakka


Eipä ole tullut pitkään aikaan syötyä mitään näin herkullista! Oli aivan täydellinen suolainen piirakka meidän makuumme. Parsakaali-fetayhdistelmä on pyörinyt mielessä jo kauan, nyt sain lääkäri- ja kauppareissulla päähän, että lohi voisi sopia joukkoon. Nuhakuumeisena päädyin pakastealtaan piirakkataikinaan, mutta pohjan voi tehdä myös itse. Täytteen tekemisessä ei mennyt kauan. Aikamoista lohturuokaa, täytyy varmaan mennä hakemaan taas palanen.;) Tämä olisi kyllä oikein sopiva piirakka juhliinkin! Salaatin kera tarjottuna taas hyvä lounas.

Lohi-parsakaalipiirakka

1 Myllyn paras piirakkataikina 
suolaiseen leivontaan (380 g)

Voit tehdä pohjan myös itse, esim. alla näkyvällä ohjeella. Korvaa halutessasi osa vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Myös perunasosejauhetta sisältävä pohja sopisi piirakkaan hyvin.

100 g rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl vettä

Sekoita rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi sormin tai monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Paine taikina piirakkavuokaan (halk. n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 pieni parsakaali
1 pieni punasipuli
150 g graavilohta
100 g fetaa eli salaattijuustokuutioita

200 g kevyt ranskankermaa
2 kananmunaa
100 g emmentaljuustoraastetta
2 tl sitruunamehua
ripaus musta- ja valkopippuria
1 rkl kuivattua ruohosipulia
n. ½ dl tuoretta tilliä ja persiljaa hienonnettuna

Esikypsennä tuoreita parskaaleja keittämällä, jätä ne kuitenkin napakoiksi. Jos käytät pakasteparsakaalia, riittää että sulatat ne. Kuullota puolirenkaiksi pilkottu sipuli pannulla öljytilkassa. Hienonna graavilohi. Sekoita ranskankerma, kananmunat, juustoraaste, sitruunamehu, yrtit ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Laita piirakkapohjan päälle osa silputusta lohesta sekä kuullotetut sipulit. Kaada täyte päälle. Ripottele loppu lohisilppu päälle, painele fetakuutiot ja parsakaalit piirakkaan. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alaosassa 20 - 30 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä. Tarjoile piiras jäähtyneenä.


9 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka!! Minulla on jostain syystä mennyt sukset ristiin parsakaalin kanssa, ja meidän yhteiselomme on viime aikoina ollut todella hiljaista. En edes osaa sanoa mistä tämä johtuu. Tai luulen että ne pakasteiset versiot ovat saaneet tämän aikaiseksi. Raakana tykkään parsakaalia makustella, mutta lämpimänä en.
    Ehkäpä tämä piirakka olisi se, joka saisi meidät taas palaamaan yhteen.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Näin seuraavanakin päivänä maistuu edelleen yhtä hyvältä. Oli mielestäni onnistunut kokeilu.:) Tämä on varmasti hyvä tapa tutustua parsakaaliin uudelleen. Itse olen usein tänä kesänä ostanut tuoretta parsakaalia ja kiva, että sitä edelleen saa. Lähikaupassamme myydään lähitilan kasviksia ja ne ovat mahtavan makuisia. Pakasteparsakaalista on minullakin vähän huonoja kokemuksia.

      Poista
  2. Voi nam! Ihanan näköinen! Minä niin rakastan parsakaali-feta yhdistelmää! :D Kokeileppa ensi kerralla laittaa vielä kermaviili niin makuyhdistelmä on ihan paras! Heti alkoi niin tekemään mieli jotain suolaista piirakkaa... ;)
    Kurkkaa:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/parsakaali-pekonipiirakka.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Taru.:) Tämä onnistui hyvin. Tuo yhdistelmä on kyllä toimiva. Hyvältä näyttää sinun parsakaali-pekonipiirakkasi. Tykkään ranskankermasta piiraissa, mutta täytyypä ensi kerralla kokeilla kermaviiliä.:)

      Poista
  3. Todella herkullisen näköistä! Ja terveellistä kaiken lisäksi. Hyvä tapa saada nekin ihmiset parsakaalia syömään, jotka eivät siitä alunperin tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä ruoan ulkonäkö on tärkeä asia, näin värikästä ruokaa syö mielellään. Kuvatkaan eivät voi kauhean pahasti epäonnistua, kun lähtökohdat ovat näin hyvät.;) Parsakaali todella pääsee oikeuksiinsa tässä piirakassa!

      Poista
  4. näyttääkin todella herkulliselta =P

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi hyvältä. Kaikki ainekset on mieluisia.:) Jotain täytyisi ehtiä taas leipomaankin. Huomasin juuri saunassa, että hääpäiväkin on jo viikolla, joten jotain hyvää pitäisi ehtiä tekemään, että saa kahvitella.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli herkullista. Voisin kuvitella tekeväni tätä juhliin. Nyt söimme tätä ihan lounaaksi salaatin kera. Hääpäivä on aina hyvä syy leipoa jotain erityistä kahvipöytään.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥