lauantai 28. syyskuuta 2013

Toffeepiirakka


Eilen vietin syntymäpäiviäni ja tänään olen sen kunniaksi viettänyt leivontapäivää, melkein koko päivän. Huomenna on vasta tarkoitus kahvitella. Tässä aika mieletön herkku, jota meillä on jo muutamaan kertaan tehty. En ole vain saanut julkaisukelpoisia kuvia blogiin saakka. Peltipiirakat ovat vaikeita kuvattavia. Tässä piirakassa on korkea, pehmeän kuohkea pohja ja suussasulava toffeekuorrute, joka on tehty Fazerin Omar-karkeista. Taivaallisen hyvää. Ohje on alunperin täältä.

Toffeepiirakka

Pohja:
6 kananmunaa
4 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
220 g leivontamargariinia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen nesteiden kanssa taikinan joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min.

Kuorrute:
250 g Fazerin Omar-karkkeja (käytin 1 ps = 220 g)
2 dl kermaa
n. 1 pkt (500 g) tomusokeria

Laita Omar-karkit ja kerma kattilaan, ja levy miedolle lämmölle. Sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Vatkaa toffeeseoksen joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Leikkaa kokonaan jäähtynyt piirakka paloiksi.

Hieman tuo kuorrute valui vielä jäähtyneenäkin. En kuitenkaan lähtenyt enää lisäämään tuota tomusokerin määrää, sillä kyseessä on niin makea piirakka.

Piirakan voi halutessaan koristella pienityillä Omar-karkeilla tai erilaisilla strösseleillä ja nonparelleilla.


Pellillinen ihanuutta

18 kommenttia:

  1. No, nyt on hyvät kuvat!:) Jotkut ruoat ja leipomukset ovat todella hankalia kuvattavia, ja välillä harmillisesti joutuu sen vuoksi jättämään reseptin julkaisun, kun ei millään saa kelvollista kuvaa aikaiseksi. Varmasti ihana kuorrute. Omar-karkit on hyviä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja.:) Välillä valokuvaus tuottaa kyllä hankaluuksia. Nyt rupeaa taas vähäinen valokin tuomaan omat haasteensa. Odotan jo kauhulla niitä jouluruokien kuvaamista keltaisessa valossa.

      Tosi makeaahan tämä piirakka on, pieni pala riittää viemään makeannälän. Tykkään Fazerin makeisista, ja Omar-karkit on ihania.:)

      Poista
  2. Totta, joistain ruoista on käsittämättömän vaikea saada hyvää kuvaa! Mutta nämä näyttävät oikein hyviltä :) Oikein hyvää synttäriä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja onnitteluista.:) Eikö vaan olekin! Minusta ainakin peltipiirakat ja uuniruoat ovat sellaisia.:)

      Poista
  3. Ihanan värikkäitä... ja omar karkit kuorrutteessa kuulostavat kyllä ihanilta:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Värikäs herkku. Koristeet pääsevät oikeuksiinsa noin vaalealla pohjalla.:) Kuorrute on ihana!

      Poista
  4. Joistain ruoista on todella vaikea saada kunnollista kuvaa, mutta nämä näyttävät todella hyviltä :) Tuo Omar-kuorrute on taatusti ihanaa ja pohjakin näyttää niin pehmoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu. Tätä pohjaa taidan käyttää muihinkin piirakoihin, tulee tosi korkea ja pehmeä pohja!

      Poista
  5. Aivan mahtavaa syntymäpäivää!!! :D
    Varmasti ihania! Kuorrute näyttää niin hyvältä :) Minäkin olen huomannut, että juuri nuo peltipiirakat on vaikeita. Joku on saattanut huomata, että kuvaan peltipiirakat usein vinottain, eli kulmasta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru.:) Ihanan makeaa, suussasulavan herkullista piirakkaa. Toffee on mielettömän makuista.:) Sinun peltipiirakkasi ovat hyvin kuvattu, oikein kutsuvan näköisiä! Kuvakulma on tärkeä asia.;)

      Poista
  6. Onnittelut täältäkin! :-) Maistoin omar-piirakkaa työpaikallani kesällä ja se oli kyllä tosi herkullista. Pohja oli tosiaan ihanan pehmoinen ja kuorrute hyvää ja tosi makeaa! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosiaan makeaa tämä on, mutta niin ihanaa...;)

      Poista
  7. Hyvää synttäriä minultakin :) Nää on niin söpöjä ja kuvat ovat kyllä oikein onnistuneita...minulle ainakin tuli nälkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyvä jos tuli nälkä täällä piipahtaessa, tiedän onnistuneeni.:D

      Poista
  8. oi ihana =P olen joskus tehnyt omarkarkeista kääretortun päällisen(ja täytteeseen puolukan kaveriksi)oli namia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!:) Kirpeä puolukka onkin erinomainen valinta makean toffeen kaveriksi.:)

      Poista
  9. Värikästä! Omarkuorrute on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥