Lauantain siivouspäivänä tuli tehtyä pizzaa ruoaksi ja illalla pyöräytin vielä nopean kaakaokakun, kun ohje tuli sopivasti vastaan Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Kakku on kulkenut myös suklaakakku nimikkeellä, mutta kaakaokakku on sille osuvampi nimi sillä siihen tulee vain tummaa kaakaojauhetta.
Kaakaokakku
(ohjeella tulee 1 kookas kakku 2 litran vuokaan tehtynä)
3 dl maitoa
1 ½ dl sokeria
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
180 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
(2 - 3 rkl punssia)
Mittaa maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta ne ja nosta jäähtymään. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi (on vaaleaa ja löystynyttä). Mittaa kuivat ainekset ja sekoita ne keskenään. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen ja laita muutama lusikallinen jauhoja aina välillä, niin taikina ei juoksetu. Yhdistä seokseen kylmä maito-sokeri-kaakaoseos ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun + jauhotettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta ja laita kakku paistumaan aluksi 150 asteiseen uuniin alatasolle. Anna kakun paistua rauhassa ja nosta loppupuolellla lämpöä tarvittaessa hieman korkeammaksi n. 175 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, älä paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilän tms. päälle. Jäähdytä kakku hyvin.
- Tein kakusta jälleen laktoosittoman käyttämällä laktoositonta maitojuomaa ja sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia.
Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Hovkonditorn!
PoistaMullakin heräs tähän heti kiinnostus, kun näin kakun Mimmin blogissa :) Varmasti hyvää!
VastaaPoistaTämä oli hyvää ja syntyi kaapista löytyvistä aineksista.:)
PoistaAion myös ehdottomasti tätä kokeilla. Mimmillä on aina hyvät kakkuohjeet.:)
VastaaPoistaSuklaannälkä hävisi kaakaoisella kakulla. Hyvää oli.:) Mimmillä on mahtavat kahvikakkureseptit. Voisin kokeilla niitä kaikkia!
PoistaMimmi kiittää kumpaistakin.
PoistaOllos hyvä! Olet kehusi ansainnut.
PoistaHyvän näköistä! Itse en ole kovinkaan usein saanut kuivakakkuja onnistumaan ja tällä hetkellä mulla onkin jonkinlainen kuivakakkujen kokeilukausi menossa. Tekisi mieli testata kaikkia vastaantulevia reseptejä ja löytää oikeasti hyvät ohjeet. Tänäänkin tein taas yhden kuivakakun ja nyt tekisi mieli koittaa tätäkin. Otanpa ohjeen samantein ylös :) Paraneeko tämä muuten vanhetessaan (kuten kuivakakut yleensä)? Entä säilytetäänkö jääkaapissa vai pöydällä?
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu!:)
PoistaMinulla taas tuntuu onnistuvan kaikki muut leivonnaiset, paitsi hienoimmat täytekakut koristeluineen. Osaksi sen takia, että olen niin kärsimätön ihminen ja osittain siitä syystä, ettei minulla vaan ole koskaan muka aikaa opiskella koristeiden tekoa.;) No, ehkä vielä joskus! Kakkupohjaakaan en ole saanut vielä lässähtämään, vaikka olen niitä ainakin 10 vuotta jo tehnyt (koputtaa puuta). Yhden piimäpiirakan onnistuin tosin pilaamaan jostain kummasta syystä. Tein kaiken kuten ennenkin, mutta ei... Jotain outoa tapahtui. Kenties sekosin laskuissa.;)
Jos hyviä kuivakakkuohjeita kaipaat, niin Mimmin keittiöstä löydät kahvikakkuja-kategoriasta laajan paketin sekä ohjeita että TIETOA. Olen kokeillut siitä kategoriasta lukuisia kakkuja ja aina ovat onnistuneet.
Mielestäni tähän kakkuu pätee ihan sama asia, kuten kuivakakkuihin yleensä. Paranee vanhetessaan. Säilytin kakun pöydällä. Harvemmin olen kuivakakkuja jääkaapissa säilyttänyt (ellei toisin mainita). Tosin jos syöjiä on vähän, olen saattanut sitten pakastaa myöhempää käyttökertaa ajatellen.
Nyt olen jo ilmeisesti päässyt jollain tavalla onnistuneiden kuivakakkujen jäljille, sillä pari päivää sitten tekemäni kuivakakkuni onnistui vihdoin! :) Muissa leivonnaisissa ei tällaista epäonnistumisen sarjaa olekaan ollut, esim. piirakat ja sokerikakkupohjat ovat onnistuneet aina, paria hassua epäonnistumista lukuunottamatta (ja niihinkin syy oli vuoassa).
PoistaKiitos vinkistä! Käyn vielä Mimmin keittiössä tarkemmalla tutkimusretkellä :)
Hyvä että olet edistynyt.:) Täytyykin tulla bongaamaan kuivakakkuja blogistasi, pian innostut niistä todella!:)
PoistaSinä jo ehit kokeilla tätä... minä lisään ens kerralla ihan pienen ripsauksen suolaa terästämään makua...muuten annan ohjeen olla tämmösenään. Mulla tänään ohjelmassa 2 erilaisen uuden kahvikakun kokeilu.... onneksi on lomaviikko, niin ehtii köökissäkin enemmän hääräämään.
VastaaPoistaItsekin tulee usein lisättyä ripaus suolaa, mikäli käytän sunnuntain leivontamargariinia tai ruokaöljyä. Voilla leivottaessa ei suolaa enää erikseen tarvitse lisätä. Ja kyllä, tämänkin kikan olen blogistasi lukenut ja hyväksi havainnut. Mukavaa lomaa!:)
PoistaOih, tätä jo katselin vesi kielellä Mimmillä! Näyttää kyllä niin ihanan suklaiselta! Pitäisiköhän syysloman kunniaksi leipoa... kauralastuja leivottiin aamulla poikien kanssa :)
VastaaPoistaKyllähän sitä nyt syysloman kunniaksi täytyy leipoa! Tämä kakku syntyy vähistä raaka-aineista melko helposti.:) Kauralastut ovat kestosuosikkini, marianneversionakin hyviä.;)
PoistaNäyttää kyllä ihanan mehukkaalta ja suklaiselta kakulta. Maistuu varmasti hyvältä syksyisen pimeänä iltana teen tai kahvin seurana:)
VastaaPoistaSitä tämä kakku kyllä on, melkein voisi luulla että kakussa on oikeaa suklaata.:) Kahvin tai teen kera kaksinverroin parempaa.:)
VastaaPoistaOnpa herkullinen kuva! :-) Jäin kakkupalojen lisäksi ihmettelemään tota teepussin narua, se on mun mielestä tossa kuvassa jotenkin tosi kivan näköisesti :-D
VastaaPoistaKiitos Mimosa. Teepussin narua ei ole kyllä mitenkään erityisesti aseteltu, se on aivan tahattomasti kuvassa noin nätisti.:)
PoistaMehevän herkullista.
VastaaPoistaNiin on.:)
PoistaNäyttää huikean ihanalta! nam. Käyhän kurkkaamassa blogissani, siellä on sinulle haaste :)
VastaaPoistaKiitos paljon Tita, täytyypä tulla kurkkaamaan.:)
PoistaAi miten houkutteleva kuva ja ihanat ainekset, nam.
VastaaPoistaKiitos Sarppu.:) Tässä kakussa on hyvät ainekset, ja niitä useasti kaapista löytyykin.:)
Poista