sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Omenapannukakku


Koko syksyn olen miettinyt omenapannukakun tekoa ja tänään se päivä vihdoin toteutui. Tein omenapannaria viime syksynä pariin otteeseen, ja se on kyllä erittäin hyvää. Mielestäni ei ole parempaa tapaa aloittaa sunnuntaiaamu, kuin pannukakut tai letut. Siitä syystä blogin "letut ja pannukakut" -kategoriasta löytyy vaikka kuinka monia erilaisia ohjeita. 

Viimeeksi laitoin omenat pinnalle lohkoina, ja olenpa joskus lisännyt myös taikinan joukkoon omenahilloa. Tällä kertaa omenat tulivat raasteena pannarin pinnalle. Pannukakku maistuu sellaisenaan, mutta voihan sen hillonkin kanssa syödä.

Pannukakku

(pellillinen)

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
(1 tl leivinjauhetta)
50 g sulatettua rasvaa

+ omenaversioon koko pellilliselle 3 isoa omenaa raasteena (tai lohkoina) + n. ½ dl sokeria + 2 tl kanelia pinnalle

Sekoita maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja jos teet omenapannukakkua, levita omenaraaste pannarin pinnalle ja viimeistele pannari ripottelemalla sokeri-kaneliseos pinnalle. Paista pannari 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 20 - 30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Tarjoa omenapannari sellaisenaan tai vielä jollakin hillolla höystettynä.


Osa pannarista syötiin lämpimänä omppuhillon kera. Voihan tämän kanssa vaniljajätskiäkin tarjota, jos haluaa aivan villiksi heittäytyä! Tämä pannari tosin on hyvää viileänäkin ilman mitään lisäkkeitä.

Netti tuntuu olevan tulvillaan erilaisia (melkein samanlaisia) ohjeita omenaisellekin pannukakulle. Tämä ohje on otettu täältä Makunautintoja Mimmin keittiöstä.


Samalla uunin lämmityksellä tein tätä jo perinteiseksi muodostunutta Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakkaa. Reseptin löydät blogistani täältä.

Käykäähän muuten osallistumassa tuohon Maistuis varmaan sullekin! -blogin arvontaan. Osallistumisaikaa on kuun loppuun saakka.

18 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanan herkulliselta pannukakulta. Omena tuo siihen varmasti kivaa makua:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi ihanan herkullista! Omena maistuu reippaasti ja tietenkin kaneli.:)

      Poista
  2. Omenapannari on yksinkertaisuudessaan mainio jälkkäri tai välipala. Nam!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä pannukakkuja! :) Tein just tänään päivällä pannaria, mutta harmi kun löysin tämän ohjeen vasta nyt. Oma versioni nimittäin oli ihan peruspannukakku, mutta tällaista omenaherkkuakin olisi voinut koittaa. Ensi kerralla sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tavallinenkin pannari on tosi hyvää, mutta suosittelen kyllä ainakin kokeilemaan omenaista versiota, jos et sitä kerran ennen ole tehnyt. On hyvää.:)

      Poista
  4. Ihanaa pannukakkua!:) Sunnuntaiaamu ei tosiaan voisi paremmin alkaa. Itsekin harkitsin aamulla pancakesien paistamista, mutta eipä siihen sitten aikaa ollut, kun piti leipoa juusto-kasvispiirakka valmiiksi asti (hauska yhteensattuma, että satuttiin tekemään samana päivänä;)), päällystää täytekakku ja tehdä parit salaatit. No, joku toinen aamu sitten.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, niin on!:) Viikonloppuna aamupalaankin tulee enemmän panostettua. Aina välillä innostun paistamaan joko lettuja tai pannukakkuja, ja nythän se onnistuukin hyvin uudehkolla pannulla. Usein tulee myös oikaistua ja tehtyä pannukakkua juuri tällä tavalla pellillä uunissa paistaen. Pannari on mielestäni loppujen lopuksi kaikkein parasta, sillä siitä tulee aivan lapsuus mieleen.:)

      Poista
  5. Voi että,samat aatokset on olleet...piti niin tehdä su aamuksi pannaria tai lettuja ja nauttia pitkän kaavan mukaan aamiaista...mutta tytöillä oli halloweenkutsut,joten aamupalahaaveet jäi,kyllä meillä senverran riitti touhua siinä ennen juhlia ;) ihanalta näyttää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloweenjuhlien järjestämisessä riittääkin puuhaa vaikka kuinka, ei ihme että siinä aamupalahaaveet kaatuvat.;) Tämä oli kyllä tosi makoisaa pannaria!:) Mielestäni melkein parasta mitä omenoista voi tehdä...

      Poista
  6. Niin maukkaan näköistä pannaria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olikin todella maukasta. Omena antoi hyvää lisämakua.:)

      Poista
  7. Pitääkin taas tehdä omppupannaria! :) Omena on kyllä muutenkin lemppari raaka-aine josta pystyy taikomaan vaikka mitä herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä.:) Muistankin, että blogissasi on omenapannariakin jo nähty, ja montaa muuta omenaherkkua - lemppari raaka-aineesi kun kyseessä on.:)

      Poista
  8. Omenapannari on hyvää! Mustikkaakin olen kokeillut, mutta kyllä omena vie voiton!
    Tuota Koskenlaskija-piirakkaakin on joskus tullut tehtyä... maistuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt mustikkapannaria tämän omenaisen lisäksi. Sama homma, omenapannari vei voiton!:) Koskenlaskijan juusto-kasvispiirakka taitaa olla melkoisen kokeiltu resepti. Edelleen maistuu, vaikka kyseessä ei ole mikään uusi ohje.;)

      Poista
  9. Tää resepti vaikuttaa tosi hyvältä! Täytyypä joskus kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena sopii hyvin pannukakkuun, kokeile vaan.:) Tämä on suurta herkkuani!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥