lauantai 26. lokakuuta 2013

Porsaan sisäfilettä kermaisessa sienikastikkeessa


Vihdoin kerkeää jotain laittamaan tänne blogiinkin asti. Leivottua on tullut nyt hyvin vähän, tosin pari helppoa herkkua on suunnitteilla. Ruokaa on tehty melkein joka päivä, mutta työpäivän jälkeen arkiruokien kuvaaminen pimeässä ei oikein innosta. Kellojen siirron myötä pimenee entisestään. Tämä on kyllä melko toivotonta aikaa bloggaajalle. Onneksi viikonloppuna on aikaa panostaa hieman enemmän ruokaan ja kuvatkin kerkeää ehkä vielä napata valoisaan aikaan. Tosin tällä viikolla ei ole edes päivisin ollut kovin valoisaa. Tulisipa jo sitä lunta, olisi hieman valoisampaa ja kummasti se aina tähän aikaan vuodesta piristää.

Yksi minun ja avomieheni lempiruoista on ehdottomasti tässä. Syksyn tullen rupeaa taas tekemään mieli tuhdimpia ruokia. Porsaan sisäfilekin sattui sopivasti olemaan tarjouksessa, joten ei tarvinnut viikonlopun ruokaa kauan miettiä. Instagram on jo monesti pelastanut minut "mitä tänään syötäisiin" -ongelmalta. Hyvä, että Katja muistutteli tästä reseptistä aikaisemmin tällä viikolla. Hänen blogissaan resepti on täällä. Olen tehnyt myös kanttarelleista kastikkeen, kuten alkuperäisessä ohjeessa, mutta tämän syksyn kanttarellit on tässä taloudessa käytetty jo ajat sitten. En muista milloin täällä olisi näin heikko sienivuosi ollut! Tänään käytin kastikkeeseen kokonaisia säilykeherkkusieniä. Ranskankermapurkki tulikin käytettyä jo aiemmin toiseen ruokaan, mutta sen tilalle käytin tällä kertaa viherpippurisulatejuustoa. Viherpippurinen sulatejuusto antoi kivasti makua ja kastike oli täyteläistä.

Porsaan sisäfilettä kermaisessa sienikastikkeessa

n. 500 g porsaan sisäfilettä
suolaa
valkopippuria
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
2 rkl voita
1 sipuli
1 pieni prk kokonaisia säilykeherkkusieniä tai
n. 3 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja (ylimääräiset nesteet paistettu pois)

3 rkl vehnäjauhoja
3 dl pannun huuhdelientä
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa (tai ½ pkt Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa)
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl Dijon hunajasinappia
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta

Poista sisäfileestä kalvot ja leikkaan file reilun sentin levyisiksi siivuiksi. Nuiji siivuja kevyesti ohuemmiksi. Paista siivut pannulla pienissä erissä molemmin puolin niin, että liha saa väriä. Mausta suolalla, valkopippurilla sekä murskatulla rosmariinilla. Huuhtele pannu paistokertojen välillä ja ota liemi talteen. Sulata pannulla voi ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää kanttarellit ja paista hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot sekä vähitellen huuhdeliemi sekä kerma. Lisää paseerattu tomaatti, hunajasinappi sekä lihaliemikuutio. Mausta soijakastikeella. Kiehauta kastike ja lisää joukkoon lihat. Hauduta hetken aikaa.

Valmiin kastikkeen joukkoon silppusin tuoretta ruohosipulia. Kastike syötiin keitettyjen perunoiden ja tuoreen salaatin kera.

12 kommenttia:

  1. Nam, näyttää niin hyvältä! Haha tutun kuuloinen ongelma :D mullakin menee nuo kuvaukset aina viikonloppuun, koska silloin ehtii kuvaamaan kun vielä sitä valoa on. Pimeä-kuvista ei kyllä tule mitään! Harmillista kyllä, nimittäin viikollakin tulisi ihan postattavan arvoisia ruokia laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Taitaa olla monella bloggaajalla sama ongelma. Juuri yksi uusi kokeilu jäi kuvaamatta tuon pimeyden takia. Täytynee tehdä pikkimiten uudelleen, jotta saa reseptin kuvineen blogiin.:) Kyseessä oli helppo ja hyvä arkiruoka!

      Poista
  2. Just täällä mietin että mitä sitä tekis ruuaksi, kyllä on niin herkullisen näköinen annos, ettei mitään määrää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!:) Viikolla tulee pohdittua jopa työkavereiden kanssa samaa ongelmaa. Onneksi muidenkin blogeista saa niin paljon vinkkejä, muutenhan sitä olisi ihan pulassa.

      Poista
  3. Herkkuruokaa, millä sienillä vaan. Mulla jäi tältä viikonlopulta käyttämättä kokonaisia herkkusieniä, joten taidanpa niistä tehdä ensi viikonloppuna tätä. Kiitos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näin on. Tee ihmeessä. On meillä tosi tykätty ruoka.

      Poista
  4. Kävin tätä joku päivä ihastelemassa Katjan blogissa :) Sullakin tämä näyttää kyllä niin ihanalta!

    VastaaPoista
  5. Porsaan sisäfile sienikastikkeella on niin hyvää! Taidanpa itsekin seuraavalla kerralla tehdä vaihtelun vuoksi juustoisen version. Taatusti hyvää niinkin, koska useimmiten käytän sienikeittoihinkin Koskenlaskijaa, niin tuon kastikkeenkin maku on helppo päätellä.:)

    Kuvaamisen kanssa alkaa taas vaikeat ajat, kun valoisa aika lyhenee. Sähkövaloissa en saa ollenkaan kelvollisia kuvia, joten kaikki kuvattava pitäisi saada hyvissä ajoin tehtyä, että ehtisi hyvän päivänvalon aikana kuvaamaan. Mutta ei sitä kaikkea ruokaa aina vain tule sopivaan aikaan tehtyä. Harmittaa, kun hyviä reseptejä joutuu huonon kuvan takia hylkäämään.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi herkullista kastike oli. Koko pakettia en sentään tohtinut kastikkeeseen laittaa, mutta oikein täyteläinen kastikkeesta tuli tuolla määrällä. Kokeile ihmeessä ensi kerralla juustoista versiota!:)

      Sähkövalossa kuvaaminen on kyllä hirvittävän hankalaa. Kaikki näyttää luonnonvalossa paremmalta. Viime viikolla vielä onnistuin työpäivän jälkeen jotain kuvaamaan ennen pimeän tuloa, mutta nyt kellojen siirron myötä on pimeää jo töistä lähtiessä. Tänään tekemäni kanavuoka ansaitsee paikkansa blogista, joten sähkövalossa otetuilla kuvilla mennään.:/

      Poista
  6. Nyt minunkin tuli tehtyä samantapaista ruokaa...oli hyvää. Söimme paahdettujen uunijuuresten kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥