lauantai 5. lokakuuta 2013

Sitruunainen Daim-juustokakku


Kuvassa hedelmätäytekakku, sitruunainen Daim-juustokakku sekä perinteinen tiikerikakku.


Daim-juustokakku on aivan ihanaa! Hellapoliisin valkosuklaa-daimjuustokakku on ollut kauan kokeilulistalla, mutta minäkin olen usein miettinyt, että tuleeko kakusta liian makeaa. Joku päivä kokeilen vielä sitäkin reseptiä. Nannen blogista löysin kuitenkin raikkaamman version Daim-juustokakusta. Mielestäni suklaa ja sitruuna sopivat erinomaisen hyvin yhteen joten pitihän sitä ohjetta kokeilla. Tämä oli kyllä todella hyvää, ei liian makeaa vaan raikasta ja herkullista. Kakku sai paljon kehuja ja kohosi kahvipöydän suosikiksi! Suurensin ohjeen sopivaksi halk. n. 24 - 26 cm irtopohjavuoalle, ainoastaan sokeria en enää lisännyt alkuperäisestä reseptistä. Tällä liivatemäärällä kakusta tuli ihanan pehmeä.

Sitruunainen Daim-juustokakku

Pohja:
150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita

Täyte:
400 g Sitruunan makuista tuorejuustoa (Viola)
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 - 4 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
2 ps Daim-rakeita

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja levitä vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma, sekoita siihen sokeri ja tuorejuusto. Laita sitruunamehu mikroon pienessä astiassa kunnes kiehuu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt neste yhtenä nauhana massaan. Lisää Daim-rakeet massaan. Kaada sitten massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia. Mielellään 1 vuorokausi, niin maut tulevat paremmin esiin.

Koristele kakku esim. Maraboun Daim-suklaalla, Daim-patukoilla/-rakeilla tai muilla karkeilla.


11 kommenttia:

  1. Ihanan herkullisen näköinen kakku... suklaa ja sitruuna on varmasti hyvää yhdessä. Täytyykin kokeilla, kiitos ohjeesta:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tykkäsin tästä yhdistelmästä! Kokeile ihmeessä.:)

      Poista
  2. Oi daim on niin suosikki karkkejani. Pitäisi joskus kokeilla sen tekemistä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma.:) Tosiaan, itsetehty Daim täytyy kyllä kokeilla, sehän olisi mahtava lahjaidea!

      Poista
  3. Kiva että kokeilit & hyvä että maistui!! :) Ja vitsi tuota koristelua...miksen itsekin tajunnut meidän hääjuhliin laittaa tuollaisia sydämiä kakun päälle?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koristelin pari vuotta sitten syntymäpäiväkseni tehdyn suklaajuustokakun tällä samalla tyylillä ja mm. se kuva katosi Vuodatuksen mokan takia. Kyllä harmitti..

      Kakku oli oikein ihanaa, kiitos paljon ohjeesta! Tykkään tuosta sitruunatuorejuustosta hyvin paljon.:)

      Poista
  4. Ihana synttäriherkkuja, nams!! Tuo täytekakku on upean värikäs ja varmasti raikkaan makuinen! Ja tiikerikakku olisi taatusti vienyt voiton Koko Suomi leipoo-ohjelmassa, hieno tiikerinraita!! ja tämä juustokakku... slurps!
    Myöhästyneet onnittelut!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä äiti nyt on mielissään kun kuulee nämä kaikki kehut, hän kun juuri kyseisen sarjan innoittamana leipoi tiikerikakkua!!:) Kiitos ihanasta kommentistasi ja onnitteluista.:)

      Poista
  5. nam,kuullostaa ja näyttää herkulliselta =P

    VastaaPoista
  6. Sitruunana maku ja daimit samassa kakussa...on pakko olla ihanaa. Kun vaan ehtis kokiela kaikkia ihanuuksia mitä itsekukin teke.... ja olis niiden syöjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ihanaa tulee jatkuvasti omallekin kokeilulistalle, tämäkin ihanuus kerkesi siellä roikkua ainakin puoli vuotta.:) Aina ei voi leipoa, kun meitäkin on vaan kaksi syöjää. Sitten kun saa porukkaa koolle, niin tulee leivottua enemmän.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥